07.06.2019.

21:52

Foto:

Vesti

SRBI SA KOSOVA SA SAVETNIKOM ANGELE MERKEL! Nemci zatražili od Srpske liste da se odrekne Srbije!

Predstavnici Srpske liste juče su se u Berlinu sastali sa Matijasom Lutenbergom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, a naši odlično obavešteni izvori tvrde da je od njih traženo da se distanciraju od Beograda.

Poverenje naroda

Poverenje koje predsednik Vučić uživa od strane Srba na Kosovu je najveće
Srpska lista

- Nemački zvaničnici zatražili od Srpske liste da vode, kako su rekli, samostalnu politiku na Kosovu. Drugim rečima, poručeno im je da bi bilo korisno da se distanciraju od zvaničnog Beograda. Predstavnici Srba sa Kosova, naravno, odlučno su odbili ovaj zahtev - prenosi naš izvor, diplomata koji je insistirao na anonimnosti.

U delegaciji SL, inače, bili su Goran Rakić, predsednik te partije, potpredsednik Dalibor Jevtić i članovi Predsedništva Bratislav Nikolić i Saša Milosavljević. Niko juče nije želeo da komentariše naša saznanja. Zvanično, SL je saopštila da su teme sa Lutenbergom bile formiranje Zajednica srpskih opština (ZSO), dijalog Beograda i Prištine, takse od 100 odsto i trenutna politička i bezbednosna situacija u pokrajini.

Vučić: Kosovo je 'nemačko čedo'

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, kad je Kosovo u pitanju, ništa više ne traži od Evrope.
- Znam da Albanci neće lako da ukinu takse. Takozvano Kosovo je nemačko čedo i nemamo mnogo prostora. Ljuljali su ih u kolevci, utrošili deset godina da ga odgajaju, neće sada da idu protiv svog čeda - rekao je Vučić.

'Na pitanje o odnosima Srpske liste sa Beogradom politički predstavnici Srba sa Kosova jasno su odgovorili da je taj odnos najpre prirodan i na najvišem nivou. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u stalnoj je komunikaciji sa nama jer želi da uvaži stavove i mišljenja kako bi i odluke koje se donose doprinele boljem položaju srpskog naroda na Kosovu. Zbog toga je poverenje koje predsednik Vučić uživa od strane Srba na Kosovu najveće', navodi SL.

Tagovi: