19.06.2019.

11:22

Foto:

Vesti

(FOTO) VUČIĆ se sastao sa ministrom odbrane Belorusije

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo što će se za dva dana u Minsku sastati s predsednikom Aleksandrom Lukašenkom i ponovo imati priliku da s njim razmotri mogućnosti za unapređenje veza Srbije i Belorusije. 

On je takođe izrazio nadu da će predsednik Belorusije do kraja godine posetiti Srbiju.

Informer

ANALIZA IFIMES: VUČIĆ FAKTOR MIRA I STABILNOSTI u nestabilnom okruženju! OPOZICIJA NEDORASLA TRENUTKU!

Predsednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Belorusije na principijelnom stavu i kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo. 

Informer

On je ministra Ravkova takođe upoznao s bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, odnosno sa jednostranim potezima vlasti u Prištini koji direktno ugrožavaju život tamošnjih Srba.

Informer

Dvojica sagovornika konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo koje Srbija i Belorusija imaju u drugim oblastima, a razmotrili su i mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke, vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Tagovi: