21.06.2019.

21:53

Foto:

Vesti

TEŠKE OPTUŽBE LIDERA RADIKALA I BIVŠEG POLICIJSKOG GENERALA! ROĆKO: Šešelj je mafijaš; ŠEŠELJ: Milović je ubica!

Bivši načelnik UKP Rodoljub Milović Roćko i lider SRS Vojislav Šešelj žestoko su zaratili! Milović tvrdi da je Šešelj mafijaš povezan za 'zemunskim klanom', dok šef radikala uzvraća da je policijski general u penziji hladnokrvni ubica!

Neko od njih laže

Milović kaže da je Šešelj od 'zemunaca' dobio milione evra i blindirani džip, kao i da je od njih tražio da ubiju premijera Zorana Đinđića, zbog čega je trebalo da mu se sudi za taj atentat. Šešelj odgovara da Milović laže i da mu 'pakuje' aferu jer ima dokaze da je on lično ubio Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma 2003. godine u Meljaku.

Uzimao 300.000 evra

Svedok Vukojević navodi da je Šešelj u više navrata primio od vođe 'zemunaca' Dušana Spasojevića 200.000 do 300.000 evra. Sećam se da je pominjao i blindirani džip koji je Šešelj dobio
Rodoljub Milović

Milović ističe da je profesionalnim radom utvrdio Šešeljevu umešanost u dešavanja oko Đinđićevog ubistva.

- Osnovano tvrdim da je Šešelj aktivan član 'zemunskog klana'. Svedoci saradnici Suvajdžić i Vukojević govorili su o Šešelju. Suvajdžić je nosio u opštinu Zemun 20.000 evra za porodicu Šešelj.

Vukojević navodi da je Šešelj u više navrata primio u ime SRS od vođe 'zemunaca' Dušana Spasojevića 200.000-300.000 evra. Sećam se da je spominjao i blindirani džip koji je Šešelj dobio od Spasojevića. Vukojević je ispričao i da je u dogovoru sa Šešeljem drugi šef klana Mile Luković organizovao lažne demonstracije Hrvata u Zemunu, na kojima je uzvikivao: 'Živeo Ante Pavelić', čime je hteo da raspiri nacionalnu mržnju. Šešelj je bio jedan od onih koji su insistirali na ubistvu Đinđića.

Prema izjavama svedoka, pre odlaska u Hag tražio je da ubiju, sem Đinđića, i Gašu Kneževića, koji ga je smenio sa fakulteta. Šešelj je zasluženo bio deo krivične prijave koju smo podneli. Ne znam šta je kasnije bilo na sudu - naglašava Milović za NIN.

Šiptar i Kum ubijeni, jedino Bagzi pobegao

Podsetimo, Dušan Spasojević i Mile Luković ubijeni su 27. marta 2003. u večernjim satima u selu Meljak, dvadesetak kilometara od Beograda. Prema zvaničnoj verziji, oni su se sa Dejanom Milenkovićem Bagzijem sakrili u vikendici Lukovićevog rođaka. Prilikom pokušaja bekstva došlo je do pucnjave između 'zemunaca' i policije, u kojoj su Spasojević i Luković ubijeni.

Jedino je Bagzi, potrčavši na stranu suprotnu od ove dvojice, uspeo da iskoristi gužvu i umakne. Mediji su, inače, u više navrata pisali da su Spasojević i Luković uhapšeni nekoliko dana pre ubistva u Meljaku i u strogoj tajnosti dovedeni u CZ, gde su ispitivani, da bi kasnije bili premešteni na nepoznatu lokaciju. Potom je objavljena vest o pokušaju hapšenja i njihovom ubistvu.

Vojislav Šešelj, s druge strane, tvrdi da Milovićeve optužbe nisu tačne i da mu 'pakuje' aferu jer mnogo zna.

- Tvrdim da je Milović ubio Spasojevića i Lukovića. Njih su uhvatili žive, saslušavali pod teškim batinama i potom likvidirali. Onda je Milović od Zvezdana Jovanovića, pod pretnjom da će mu ubiti porodicu, iznudio priznanje i usledilo je režirano suđenje - podvlači Šešelj, dodajući da nije istina da je upleten u atentat na Đinđića.

Režirano suđenje

Milović je ubio Spasojevića i Lukovića. Njih su uhvatili žive, saslušavali pod batinama i potom likvidirali. Onda je Milović od Zvezdana Jovanovića iznudio priznanje i usledilo je režirano suđenje
Vojislav Šešelj

- Pisali su nekakve prijave i saslušali me u Hagu. Tada sam im rekao da u ubistvu nisam mogao da učestvujem jer sam već 17 dana bio u Hagu. Priznao sam im da sam se silno obradovao kad sam čuo da je Đinđić mrtav. Ipak, za Srbiju je važno da se raskrinka do kraja pozadina Đinđićevog ubistva - ocenjuje Šešelj.

Treba razjasniti

Komentarišući ove navode, advokat porodice Đinđić Rajko Danilović kaže za Informer da je Šešelj trebalo da bude saslušan u vezi sa pozadinom ubistva premijera.

- Bila je tada priča da se Šešelj sastajao sa Spasojevićem, pa i da je u krivičnoj prijavi za Đinđićevo ubistvo. To je trebalo da se razjasni. Međutim, na tome se stalo jer je Šešelj bio u Hagu i nije bio dostupan srpskim institucijama - zaključuje Danilović.

Tagovi: