23.06.2019.

11:12 >> 11:49

Foto:

Vesti

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ U BEOGRADU NA VODI: Do kraja godine Novi investicioni plan vredan između 5 i 10 milijardi evra! Građani, izvinite zbog radova u gradu, to radimo da biste ŽIVELI BOLJE!

11.30 - Ovo će biti najlepši deo Beograda, to će izgledati veličanstveno. Ovde će Srbija i Beorgad da zarađuju mnogo. Trudimo se da dovedemo najveće svetske kompanije Luj Viton, Prada, jer ako dođu to znače da će veliki broj turista posebno iz Azije hrliti u Beograd da to kupe po nižim cenama nego u Parizu. Takođe više potrošenog novca u hotelima - rekao je predsednik Vučić.

11.20 - Obišao sam jutros ceo Beograd i dobio slike iz Novog Sada i Niša. Dobar deo grada je raskopan. Hoću da zamolim ljude da razumeju da to radimo iz nekoliko razloga - da naši građani imaju bolji standard i žive u boljim mestima. To radimo jer će nam dovesti turiste da troše novac u našim gradovima. Mi nemamo drugo vreme sem da radimo od aprila do novembra. Zato molim Beograđane i sve druge da nam oproste to radimo mnogo.

- To radimo jer će nam Beograd biti lepši, Niš, Kragujevac i jer imamo novac. Molim vas izvinište što vam put od posla do kuće traje duže - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da će saobraćajnice oko Trga republike biti otvorene već početkom septembra

Informer

11.12 - Nalazimo se u parku na prostoru koji zauzima više od 2ha u Beogradu na vodi i biće otvoren već u naredna dva meseca, 139 novih stabala, 12 vrsta stabala, biće tu i opreme za decu. Došao sam ovde jer ćemo u narednom periodu uraditi važnu stvar. Beograd je 15 odsto pookriven zelenilom, a naš zadatak je da se zelenilo podigne za početak na 20 odsto, a onda i na 25. To nećemo raditi samo u Beogradu, već i u Nišu, Novom Sadu, Kruševcu....

Vučić je najavio i da će pre kraja godine biti pokrenut novi i do sada najveći investicioni ciklus u zemlji, vredan između pet i 10 milijardi evra za razvoj i napredak Srbije. On je dodao da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će podrazumevati projekte za razvoj cele Srbije.

- Razgovarao sam danas sa predsednicom vlade i ministrom finansija Sinišom Malim, i pre Nove godine izaći ćemo sa novim predlogom velikog, do sada najvećeg, investicionog plana za razvoj i napredak Srbije. Sada imamo prvi put priliku da to uradimo - rekao je Vučić novinarima obilazeći park Beograda na vodi.
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jun 23, 2019 at 2:21am PDT

Kaže da je bilo besmisleno 2012. ili 2013. da se tako nešto pokreće, jer se tada naša zemlja "davila i borila za vazduh".

Vučić ističe da danas možemo to da uradimo, da će biti uložen novac u velike i kapitalne infrastrukturne projekte i izrazio očekivanje da će te investicije podići privredni rast zemlje tako da će biti više od pet ili šest odsto. Predsednik ističe da će investicija biti u celoj zemlji i da će biti ulženo u kanalizaciju, vodovod, precištače za otpadne vode i sve drugo u čemu zaostajemo za Zapadnom Evoropom.

 

Informer

- Zatim u metro, autoputeve, prugu, železnički Koridor 10 do Preševa i Dimtirovgrada... Sve ćemo da završimo u narendih nekoiko godina. Naporavićemo jedan novi plan i veliki program koji će zaposliti celu Srbiju. Posebno ćemo da radimo u narednom periodu i sa svim važnim svetskim institucijama oko formiranja investicionog plana koji će biti ubeđlivo najveći u modrenoj istoriji, koji će verujem potpuno rešiti problem nezaposlenosti - dodao je Vučić

Predsednik radove obilazi sa ministrom finansija Sinišom Malim, gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

Tagovi: