01.07.2019.

15:35

Foto:

Vesti

JOVIĆ NAKON ZADRŽAVANJA NA JARINJU: Opet bahatost Prištine!

- Danas je ovo bila još jedna demonstracija sile i kršenja svih potpisanih i važećih sporazuma, pre svih onog o slobodi kretanja - rekao je Jović koji je zajedno sa ministrom prosvete Repubike Srbije Mladenom Šarčevićem trebalo da prisustvuje sastanku u Rektoratu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Jović je za TV Most rekao i da je ministar Šarčević zadržan na administrativnom prelazu Jarinje vise od sat vremena, iako je i uredno najavljen i obavešten da mu je poseta dozvoljena, a zatim da je i on sprečen da prisustvuje tom sastanku a tek nakon tri sata mu je bilo dozvoljeno da nastavi put za Kosovsku Mitrovicu. 

SNS ŠABAC: Zelenović izgubio svaki dodir sa realnošću!

- Ta vrsta bahatosti i nepoštovanja svega što je dogovoreno i potpisano samo može da vodi destabilizaciji, daljem pogoršanju odnosa i pogoršanju čitave krize - rekao je Jović.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM apelovao je na privremenu administraciju u Prištini da “prestane da se igra”, počne da poštuje sve ono što je potpisala I dogovorila, a na partnere iz međunarodne zajednice da konačno pritisnu Prištinu da ono čemu su i oni iz EU bili garant počne da poštuje. 

Tagovi: