11.07.2019.

08:39

Foto:

Vesti

ĐORĐEVIĆ: Na jesen novi zakon za bolji život građana

Ðorđević je za "Politiku" rekao da su to važni zakloni jer jačaju i odgovornost i odnos države prema građanima.

 - Mi pokrivamo najsloženije probleme koji se nalaze u zemlji. Tu su propisi o socijalnoj zaštiti, socijalnim kartama, finansijskoj podršci porodicama sa decom, agencijskom zapošljavanju, socijalnom preduzetništvu, borcima, rodnoj ravnopravnosti, antidiskriminaciji... -  rekao je Ðorđević.

Kako je precizirao, jedan od zakona će predvideti uvođenje dečijeg ombudsmana, što do sada nije postojalo.

 - Rezultati rada ne mogu da se očekuju preko noći, ali je činjenica da u svim segmentima Srbija pokazuje pomake unapred. Ipak na tome nećemo stati, jer ćemo težiti stalnom inoviranju propisa zarad boljitka građana -  kazao je on.

Na pitanje kako uticati na mlade da ostanu u zemlji i ne traže posao u inostranstvu, Ðorđević je ukazao da Koordinacioni tim za ekonomske migracije radi i da pitanje ekonomskih migracija nije samo pitanje Srbije, tako da će u rešavanje tog problema biti uključeni i strani eksperti.

 - Prvo se očekuje donošenje strategije, a zatim i akcionog plana. Ono što se iskristalisalo kao nedostatak jeste ekonomska strategija Srbije koja mora da bude celovita i da obuhvati duži vremenski period, najmanje 30, a optimalno 50 godina unapred -  kazao je Ðorđević.

Tagovi: