12.07.2019.

15:07

Foto:

Vesti

ANA BRNABIĆ RASKRINKALA ĐILASA: Nisi mislio na Zrenjanin dok si bio na vlasti!

Ona je na taj način prokomentarisala tvit Ðilasa koji je premijerku podsetio da je Zrenjanincima obećala da će imati pijaću vodu do 10. jula. 

Brnabić je rekla da je znala da je Ðilas bahat i bezobrazan, ali da je tek posle njegovog tvita shvatila i da je, kako kaže, "fascinantno bestidan". 

Problem sa vodom u Zrenjaninu, podsetila je ona, postoji od sedamdesetih godina, da bi eskalirao je 2004. godine kada je zabranjena za piće.

- Ðilas je tada bio direktor Narodne kancelarije predsednika Republike i on se tada nije zainteresovao za taj problem, već je sedeo i vrteo prstima. Zatim je bio ministar za Nacionalni investicioni plan i u opisu posla mu je bilo da rešava te probleme, ali nije pokušao da pomogne građanima Zrenjanina - navela je ona.

(FOTO) MIR I STABILNOST! Evo kakvu je MOĆNU PORUKU predsednik Srbije poslao sa svog instagram profila!

Kaže da je nervozna zbog toga što Zrenjaninci nemaju vodu za piće, da je bila nervozna zbog toga i kao ministar za lokalnu samoupravu, ali da čini sve da se taj problem reši.

Pokušavamo da rešimo problem. Često sam u Zrenjaninu i svaki dan u kontaktu sa njima i na korak smo od rešavanja problema. Da je danas na vlasti, Ðilas bi znao za Zrenjanin isto onoliko koliko je znao kao direktor Narodne kancelarije i kao ministar NIP-a. Na svu sreću nije - navela je ona.

Osim podsećanja premijerke na obećanje Zrenjanincima, Ðilas je na tviteru napisao i da je "nervozan zbog istrage", a Brnabić kaže da joj je drago što je to javno priznao.

To je ono što sam rekla pre par dana i lepo je što to priznaje. Nadam se da će nadležne institucije doći do istine - zaključila je ona.

Tagovi: