17.07.2019.

08:21

Foto:

Vesti

ŠIPTAR OPET VILENI! Veselji za Glas Amerike: Podržavam suspenziju taksi od 100 odsto, a zauzvrat SRBIJA DA PRIZNA DŽAVU KOSOVO!

 
Veselji je u intervjuu za Glas Amerike rekao da rešenje kosovskog pitanja vidi u srpskom priznavanju kosovske nezavisnosti kao, kako kaže, "suverene države Kosovo u okviru postojećih granica".

Za uzvrat će, kaže "Kosovo priznati državu Srbiju".

On to vidi kao "novu eru, eru saradnje i komunikacije".

- To bi olakšalo nama i Srbiji, dve decenije posle oslobođenja Kosova. Srbija tačno zna da je izgubila Kosovo - kaže Veselji, koji smatra da međunarodna zajednica mora, kako kaže, da "pomogne Srbiji da prihvati tu realnost".

PUKAO OD MUKE ZBOG SUSRETA MAKRONA I VUČIĆA U BEOGRADU, PA PROVOCIRA! Haradinaj ponavlja: Ukidanje takse na dan kada nas Srbija prizna!

Dodaje da je čuo da Ramuš Haradinaj sada zagovara prekid dijaloga sa Beogradom, ali da on o tome misli drugačije.

- Sešćemo za sto sa Srbijom kad god nam to kažu Sjedinjene Države i Evropska unija. Ali mi nećemo prihvatiti bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet i teritorijalni integritet... - kazao je Veselji, koji je potvrdio da po pitanju tarifa na srpske proizvode i dijalog sa Begradom unutar vladajuće koalicije postoje konceptualne razlike.

Tagovi: