19.07.2019.

22:24

Foto:

Vesti

BIH NEMA NIKAKVU EVROPSKU PERSPEKTIVU! Milovan Jovanović: Ekonomska unija Balkana spas za ceo region! Vučić postaje najveći političar u novijoj istoriji!

Prema njegovom mišljenju, budućnost Bosne i Hercegovine je u carinskoj uniji država Zapadnog Balkana.

-Bosna i Hercegovina je nažalost, kao uostalom i celi region poslednjih trideset godina, rezervat bede, siromaštva, kriminala i korupcije. Treba biti pošten i reći da neće biti proširenja Evropske unije sve dok se ne desi rekonfiguracija, a to će teći vrlo sporo i biće veoma komplikovano. Nesposobna, nekompetentna, korumpirana i kompromitovana administracija Unije nema moći ni snage da bilo šta uradi i promeni. Međutim, po meni, spas i budućnost čitavog regiona je u carinskoj uniji Zapadnog Balkana. To je fenomenalna ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koju je lansirao u februaru 2017. godine. Ipak, preduslov za tako nešto je sporazum Beograda i Prištine i pomirenje sa Albancima, Hrvatima i Bošnjacima. Ako uspe da sve to realizuje, Vučić bi postao najveći političar na ovim prostorima u novijoj političkoj istoriji - ispričao je Jovanović uz tvrdnju da se ''Evropska unija ne pita ni za šta''.

HITAN SASTANAK DRŽAVNOG VRHA! Vučić sa najbližim saradnicima o HARADINAJEVOJ OSTAVCI!

 

-U Bosni i Hercegovini se prepliću interesi SAD, Rusije i Turske, ali je takođe i činjenica da su Bosna i Hercegovina kao i čitav Balkan na dnu liste prioriteta Vašingtona, Moskve i Ankare. Odgovorno tvrdim da se Evropska unija ne pita ni za šta, niti će se pitati za bilo šta krucijalno. Sudbina Balkana, EU, ali i celog sveta će zavisiti od dogovora SAD, Velike Britanije i Rusije. Svi čekamo novu Jaltu i podelu interesnih zona između velikih sila - poentirao je on.

Podsećamo, premda su opšti izbori u Bosni i Hercegovini održani oktobra prošle godine, vlast na državnom i nivou Federacije još nije formirana.

Dok stranke iz Republike Srpske predvođene Savezom nezavisnih socijaldemokrata insistiraju na tvrdnji da BiH ne treba postati članica NATO-a, stranke okupljenje oko Stranke demokratske akcije insistiraju na nastavku puta ka ovom Savezu.

Tagovi: