20.08.2019.

13:19

Foto:

Vesti

POLITIČKI PREDSTAVNICI SRBA SA KIM SAGLASNI: Snaga je u jedinstvu!

Poseta je dokaz jedinstvenog delovanja u cilju opstanka i ostanka našeg naroda, kazao je Popović, a sastanku je prisustvovao i predsednik Privremenog organa SG Priština Ljubinko Karadžić.

Popović je sa Rakićem, Jevtićem i Simićem razgovarao o problemima sa kojima se građani suočavaju, ali i projektima čija realizacija je u toku, a to je pre svega nastavak stambenog zbrinjavanja i pomoć socijalno ugroženim porodicama.

Sagovornici su se složili da je današnja poseta pokazatelj da se nastavlja jedinstveno delovanje, u cilju unapređenja života građana i da se uprkos brojnim izazovima neće odustati od zajedničkog puta.

Informer

-Najbitnije je da smo dogovorili dalje zajedničko delovanje, kao i do sada, da zajedno određujemo prioritete, rešavamo probleme i gradimo, a sve sa ciljem da stvorimo što je moguće bolje uslove za naše građane - kazao je Popović.

-Bez zajedništva ne možemo dostići cilj, da smo svesni svega što se dešava u ovoj specifičnoj situaciji u kojoj živimo, da smo tu za naš narod, a sa druge strane siguran sam da naši sunarodnici prepoznaju pravu priču i ko može da im garantuje sigurnu budućnost - dodao je Popović.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kazao je da na današnjem sastanku imali konsturktivne i plodonosne razgovore.

-Očekuje nas trnovit put, ali kada smo zajdeno, složni i jedinstveni taj put možemo utabati i olakšati našem narodu i obezbediti bolji život ovde, a to znači sigurnu i bolju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjima, u tome će nam pomoći i država Srbija - kazao je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić istakao je da su razmatrane mogućnosti i kapaciteti za pomoć ljudima, ne samo u Gračanici, nego i na teritoriji celog Kosova i Metohije.

-Mi kao politički predstavnici Srba bićemo svuda tamo gde postoji potreba da sa ljudima razgovaramo i to će biti naša obaveza. Krenuli smo iz opštine Gračanica da realizujemo naš plan, ali svakako ćemo u narednom periodu biti svuda gde za to postoji potreba kako bi se direktno upoznali sa svim problemima sa kojima se naš narod susreće - istakao je Jevtić.

Nakon razgovora u zgradi opštine delegacija je posetila socijalno ugroženu porodicu Vasić, a potom je položen kamen temeljac za igradnju kuće porodici Zorana Velića. 
 

Tagovi: