20.08.2019.

20:23

Foto:

Vesti

(FOTO) NE ŽELE SRBE NA KIM! Đilasovcima smeta izgradnja kuća srpskim povratničkim porodicama sa KIM!

Jedan od vođa propalih protesta u severnoj Mitrovici Marko Jakšić, one koji su danas započeli izgradnju ove kuće nazvao je grobarima sa lopatama.

- Grobari budućnosti srpskog naroda na Kosovu na delu sa lopatama. Skriveni iza velikih reči, kojima je dopušteno da rade šta im se prohte i zgrću milione na nesreći ovog naroda jer slepo izvršavaju svaku Vođinu odluku. Sada u cilju izborne kampanje, obećavaju ukidanje zabrane zapošljavanja u srpskim institucijama. Pokušaće apsolutno sve da bi osvojili sva zagarantovana mesta za Srbe jer se nadaju da jedino tako za njih ima mesta u nekoj budućoj Vladi, napisao je Jakšić.

Informer

Ovim postom, Jakšić se očigledno usprotivio povratku raseljenih Srba na KIM, ali i izgradnji kuća za srpske povratničke porodice. Verovatno im smeta što je mnogo srpskih porodica sa KIM do sada dobilo krov nad glavom.

Pored toga, Jakšić je u prvoj rečenici javno priznao tzv državu Kosovo, jer nigde nije naveo Metohiju, koja je sastavni deo južne srpske pokrajne.

Marko Jakšić je više puta doživeo politički fijasko, a poslednji put kada je na protestu koji je organizovao u severnoj Mitrovici bilo dvadesetak ljudi. 

Ubrzo nakon toga, na lokalnim izborima u severnoj Mitrovici javno je podržao albansku kandidatkinju i pozvao Srbe da glasaju za nju, ali ga srpski narod nije poslušao.

Tagovi: