23.08.2019.

09:50

Foto:

Vesti

(VIDEO/FOTO) OVO JE, NAVODNO, POSLEDNJI SNIMAK SLOBODANA MILOŠEVIĆA UOČI IZRUČENJA HAGU! Pušio cigaretu i bio miran, a onda upitao: ZNATE LI DA JE VIDOVDAN, SRBI?!

Na snimku se vidi Milošević kako ulazi u jednu prostoriju, pretpostavlja se, u američkoj vojnoj bazi u kampu "Eagle" u Bosni i Hercegovini, u pratnji jednog lica u vojnoj uniformi. Posle ulaska Milošević je u društvu policajca sa kojim mirno razgovara.

U jednom trenutku on ustaje i sa policajcem stoji nasparam nepoznate osobe, a onda na kratko seda, pa nastavlja da hoda po prostoriji. Sa Miloševićem i policajcem nalazi se još jedna uniformisana osoba.

Na snimku se vidi i kako Milošević razgovara i sa drugim osobama koje su sa njim u prostoriji, pa u jednom trenutku uzima i cigaretu. Nakon toga na snimku se vide ukupno tri uniformisana lica i policajac sa početka videa.

Prema podacima dostupnim srpskoj javnosti, oko 19 časova, 28. juna 2001. godine započelo je Miloševićevo privođenje u Hag.

On je stigao u beogradsko naselje Banjica, praćen samo jednim mercedesom, gde su ga čekala tri helikoptera i Kevin Kurtis, istražilac Međunarodnog tribunala.

Nakon što su mu pročitana prava, i to na insistiranje Kuritsa, Milošević se uputio ka helikopteru, a onda zastao i izgovorio čuvenu rečenicu:

- Znate li da je danas Vidovdan, Srbi?

(FOTO/VIDEO) OBRIJAO SE KISELOM VODOM, PA GA S KESOM PREKO GLAVE SPROVELI U TRIBUNAL! Pre tačno 18 godina SLOBODAN MILOŠEVIĆ JE IZRUČEN HAGU! U poslednjoj poruci Srbima spomenuo je Vidovdan...

Put iz beogradskog naselja Banjica, vodio je u Bosnu, odnosno Tuzlu. U Tuzli, u kampu "Eagle" ga je sačekao poručnik Endi Milani, narednik "Delta force" odreda.

Samo jedan vojnik bio je zadužen za snimanje, a Milošević je, navodno, sa njim razgovarao o tome kako je najbolje namestiti kameru, koji kadar i kako se koristi zum i bio sasvim miran.

Tagovi: