23.08.2019.

20:44

Foto:

Vesti

SRBIMA NAJPOTREBNIJE JEDINSTVO! Direktor kosovske Samostalne liberalne stranke Miroslav Ristić PRIKLJUČIO SE SRPSKOJ LISTI!

- U vremenima velikih iskušenja, kada nam je više od svega potrebno jedinstvo kako bi tim iskušenjima odoleli, kao direktor Samostalne liberalne stranke i član Predsedništva te partije odlučio sam da se priključim Srpskoj listi - rekao je Ristić za Kosovo Online.


Dodao je da je odluku da pristupi najjačoj političkoj partiji kosovskih Srba doneo uveren da je, kako je naveo, politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade srpske države utemeljena na ostanku i opstanku srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i jedini garant očuvanja vitalnih interesa srpske zajednice, mira i stabilnosti.

Srpska lista pozdravlja odluku Ristića

Srpska lista poručila je večeras da Srbi na Kosovu i Metohiji ne smeju da dozvole podele i pozdravila odluku Miroslava Ristića, dosadašnjeg direktora i člana Predsedništva Srpske liberalne stranke da se priključi Srpskoj listi.

- Na predstojećim vanrednim izborima i generalno na Kosovu i Metohiji srpski narod ne sme da dozvoli da neprijatelji srpskog opstanka na tim prostorima izazovu bilo kakve podele među nama. Svaka podela bi značila slabljenje korpusa našeg naroda i činila bi slabijim svakog od nas pojedinačno - istakla je Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista navodi da pozdravlja odluku Ristića da im se pridruži, kako bi svi zajedno, kako ističer, "pod kišobranom naše države Srbije i zastupajući politiku predsednika Aleksandra Vučića, sačuvali naš narod i omogućili mu bolji život u budućnosti".

- Na Kosovu i Metohiji, braćo i sestre, nema mesta podelama, jer borba za naš narod nije posao niti politika, već obaveza prema precima i potomcima da sačuvamo ono što je naše. U to ime radujemo se odluci svakog Srbina i Srpkinju da se priključi Srpskoj listi i daju lični doprinos zajedničkom cilju - ističe se u saopštenju SL.
 

Tagovi: