16.09.2019.

22:58

Foto:

Vesti

ZBOG POLITIČKOG PROGONA DEMOKRATA Nenad Borović napustio DS i prešao u poslaničku grupu SNS u Skupštini AP Vojvodine!

- Isključen sam iz DS zbog toga što nisam bojkotovao rad pokrajinske Skupštine. Međutim, to je bio samo formalni razlog mog isključenja, a suštinski je moje duboko neslaganje s politikom DS-a da stranka bude sigurna kuća za one koji su je zloupotrebili i uništili – istakao je Borović za novosadski Dnevnik.

On je još dodao da kao poslanik ima obavezu prema građanima i da želi do kraja poslaničkog mandata da aktivno učestvuje u radu Skupštine Vojvodine, sada kao član poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”.

ĐILASOVCI POZDRAVLJAJU ANTISRPSKU POLITIKU NA KiM! Srpska lista objavila ko su POSLUŠNICI PRIŠTINE i SLUGE NEKIH AMBASADA!

 

Inače, Borović je otkrio kako je Dragan Đilas, bivši predsednik DS, zaradio novac na otkupu duga Demokratske stranke od nekadašnje Razvojne banke Vojvodine(RVB).

-Samo jednim potezom pera, kada je potpisano kod notara, sačinjen je ugovor između Razvojne banke Vojvodine u stečaju i Dragana Đilasa, po kome se otkupljuju potraživanja RVB prema DS u visini od 49 miliona koliko je stranka dugovala ovoj banci u dinarima. Istog dana gospodin Đilas i tadašnji predsednik DS Bojan Pajtić potpisuju novi ugovor po kome se DS-u ponovo knjiži taj ugovor od 49 miliona, a gospodin Đilas ga otkupio za 38 miliona. Znači ,jednom transakcijom zaradi se 11 miliona dinara – izjavio je javno Borović u emsiji Radio-televizije Vojvodine.

Pokrajinski odbor DS za Vojvodinu je u današnjem saopštenju, pored ostalog naveo  da je Borović „ običan politički preletač“ i da navodno znaju da će i „ubuduće  nastaviti da napada stranku kojoj je do juče pripadao i njene partnere“.

U novosadskom odboru SNS za sutra je najavljena konferencije za medije na kojoj će učestvovati i Nenad Borović.

Tagovi: