21.09.2019.

15:16

Foto:

Vesti

VUČIĆ O "GENIJALNIM" IDEJAMA OPOZICIJE: Sutra ću podneti ostavku ako mi garantuju da će postići sporazum da KOSOVO BUDE KAO HONGKONG!

Obraćajući se novinarima u Beogradu posle sastanka sa zvaničnicima RS, Vučić je upitao da li taj predlog bivšeg premijera podrazumeva da "iznajmimo teritoriju na 100 godina".

- A ko će to da prihvati od Albanaca? Što im to tad niste rekli i proveli u delo? U vreme kada je Koštunica bio predsednik imali smo pogrom Srba na Kosovu a dok je bio premijer proglašena je nezavisnost. Šta je tad bila naša reakcija, Hongkong ili saopštenje? Hajde da prekinemo da pričamo bajke o sebi, da se ne ponašamo kao da smo najveća sila na svetu, da ne pričamo gluposti i menjamo teze svakog dana jer nam se svidja sve osim istine - rekao je Vučić.

(FOTO/VIDEO) VUČIĆEVA PORUKA SRBIMA U BiH: Srbija je uz vas, uzdržite se, SUKOB BI ZNAČIO EKONOMSKI KRAH!

On je ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji "mnogo komplikovanija i teža" nego što neki žele da prikažu javnosti, pozivajući se na kako je naveo, "lažne primere" poput Kipra ili Hongkonga.

- U Hongokongu žive Kinezi a na Kosvu 93 odsto stanovništva čine Albanci a ne Srbi. Pokažite mi kako ćete ubediti Albance da to prihvate. Kažite ljudima šta je istina pa da u tim okvirima pokušamo nešto da uradimo. Ja nisam u stanju da napravim Hongkong zato što znam da su to gluposti. Nama je potreban realan, državotvorni pristup rešavanju tih problema a ne lupetanja svih vrsta - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Tagovi: