25.09.2019.

11:52

Foto:

Vesti

ORLIĆ: Vrtoglavo bogaćenje Ðilasa počelo 2004. godine

 

- Vrtoglavi uspeh Dragana Ðilasa počinje njegovim ulaskom u DS. Tada je imao firmu Dajrekt medija koja od tada napreduje - rekao je Orlić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Ðilas je od 2004. godine stekao milijarde, a svoj prvi zarađeni milion, kako kaže, prijavio je već 2005. godine kada osniva firmu Multikom i kada je prvi osnivački udeo od 1, 5 miliona evra.

Orlić tvrdi da je danas aktuelni lider Saveza za Srbiju počeo svoju karijeru kao "siromašni preduzetnik".

- Ðilas je počeo da se bavi politikom 90-tih kao lider studenata. U tom periodu počeo je i svoj prvi biznis. U Pragu je registrovao svoje tri kompanije koje su 90-tih i 2000. radile neuspešno - naveo je Orlić.

Kako kaže, iz Češke je u Srbiju, prema zvaničnim podacima českog APR-a, doneo nešto manje od 74.000 evra i pokušao biznisom da se bavi i u Srbiju, ali "bezuspešno".

- U DS čiji je predsednik tada bio Zoran Ðindić nije mogao ni da priviri, mada postoje svedočenja da se na tu stranku pozivao kada je pokušavao da razmaše svoj biznis - rekao je Orlić.

Nagli uspon Dragana Ðilasa, ističe, počinje dolaskom Borisa Tadića na čelu DS kada postaje visoki funkcioner te stranke, član Glavnog odbora i Izvršnog odbora i direktor Kancelarije.

- Iz godine u godinu lično bogatstvo Dragana Ðilasa nekadašnjeg gradonačelnika Beograda se samo uvećavalo da bi 2013. godine, prema izveštaju Krik-a samo u nekretninama imao 25 mliiona evra - rekao je on.

Kako navodi, Ðilasov lični finansijski uspon poklopio se sa "padom gradskih finansija" koje su u periodu njegovog ličnog bogaćenja dostigle 1,2 milijarde evra.

- Ne može biti slučajno da se namerno pravljena šteta za Beograd dešava paralelno sa njegovim ličnim bogaćenjem - rekao je Orlić.

Orlić je upitao sve kritičare rekonstrukcije Trga Republike, autoputeva i ulica koje se trenutno rade šta ih je sprečavalo da urade bolje kada su bili na vlasti i kada su to mogli.

Orlić ističe da danas Vlada Srbije donosi bolja rešenja za izborne procese, a da aktuelni opozicioni lideri kada su bili na vlasti nisu o tome razmišljali.

On je pozvao opozicione lidere Zorana Lutovca, Mariniku Tepić, Boška Obradovića i Sergeja Trifunovića, za koje kaže da se ovih predstavljaju kao studenti, jer su posećivali akademce iz Udruženja "1 od 5 miliona" tokom blokade rektorata, da urade seminarski rad u kome će obraditi temu "brzog bogaćenja jednog funkcionera na vlasti".

- Gde je još u svetu zabeleženo da se neko tokom funkcije ministra, gradonačelnika obogati toliko da se njegovo bogatstvo meri desetinama milona evra - pitao je Orlić.

Tagovi: