26.09.2019.

12:44

Foto:

Vesti

UDRUŽENJE ELEKTRONSKI MEDIJA "COMNET": Najoštrije osuđujemo pretnje upućene Draganu J. Vučićeviću

Udruženje podseća da je suđenje bez suda, sa bilo čije strane i u ime bilo koga, anticivilizacijski i nedemokratski čin nedostojan 21. veka i modernog čoveka i društva. Takvi potezi podsećaju na davno prošla vremena, na nazore jednog dela društva iz najcrnjih vremena čovečanstva, osuđena i odbačena od strane slobodoumnog sveta. 

Istovremeno, Udruženje upozorava da u Srbiji u ovom trenutku očigledno postoje pojedinci koji nisu raskrstili sa tim pogledima, sa tim vremenima i njihovim metodama i koji se očigledno ne mogu otrgnuti tim mračnim silama kojima su ophrvani. Te pojedince, kao što je Đilasov podanik Boško Obradović i slične sledbenike ideje progona i linčovanja, moramo kao društvo shvatiti najozbiljnije i suprotstaviti se svim silama, jer oni na društvenoj sceni pokušavaju da nametnu svoja uverenja kao ispravna i time srpsko društvo vrate čitav vek unazad. 

Stoga pozivamo sve razumne i progresivne snage ovog društva da se najodlučnije suprotstave snagama koje promovišu povampirenje fašizma u Srbiji. Posebno pozivamo novinarska i medijska udruženja da najoštrije osude praksu pretnji novinarima u Srbiji. 

ČIST FAŠIZAM! Boško Obradović otvoreno preti hapšenjem glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću!

Tagovi: