03.10.2019.

21:23

Foto:

Vesti

U NEDELJU, SVAKI SRBIN MORA... OČI CELOG SRPSTVA UPRTE SU U VAS! Šešelj ZAGRMEO: Srbi, Romi, Goranci, Turci i Albanci UJEDINITE SE!

- U situaciji smo da treba sačuvati ono što bi se moglo sačuvati, a da bismo to postigli mi Srbi moramo biti jedinstveniji nego ikada na ovim izborima, i svi Srbi, Romi, Muslimani, Goranci, Turci i Albanci lojalni Srbiji treba da glasaju za srpsku listu - izjavio je Šešelj u intervjuu televiziji "Most".

Prema njegovim rečima, sve druge stranke koje se na ovim izborima predstavljaju kao srpske jesu "izdajničke", i zato ovoga puta čak i oni koji nikada nisu glasali na izborima u organizaciji Prištine treba da stisnu zube i daju glas Srpskoj listi.

- Veoma je važno da u toj skupštini u Prištini svih deset Srba budu pripadnici Srpske liste, da ne bude nijedan izdajnik - poručio je Šešelj, i pozvao i one koji nemaju dokumenta samoproglašenog Kosova da glasaju sa srpskim dokumentima.

- Onda ćemo se mi posle preganjati sa strancima zašto je toliko srpskih glasova odbijeno i osporiti regularnost izbora. Njihovo je samo da izađu - rekao je Šešelj.

UBIJTE MAJKU I DAĆEMO VAM DEČJI DODATAK! Šešelj upozorava na podli plan Zapada kad je reč o sudbini Kosova i Metohije! (VIDEO)



SRS, kako je naglasio, kritikuje vlast kada zaslužuje, ali po ključnim nacionalnim pitanjima je jedinstvena sa vlašću.

- Pošto kosovski separatistički Ustav i njihovi zakoni predviđaju da se neke važne odluke ne mogu doneti bez saglasnosti Srba, važno je da nijedan srpski glas ne odudara, da ne bude izdajnički. A Srpska lista je bliska režimu u Srbiji i sa njim se dogovara, i na taj način što će samo Srpska lista biti u skupštini u Prištini povećavamo nivo odgovornosti režima u Srbiji - kazao je Šešelj.

Kako je upozorio, na predstojećim izborima Srbima prete tri velike opasnosti: prva je da tamo gde su većinski albanske sredine nevažeći listići budu pripisani nekoj od srpskih "izdajničkih" stranaka, druga opasnost je da se glasovi iz dijaspore pretvore u glasove za te stranke, a treća opasnost je pojedinačno potkupljivanje Srba.

DOK JE RUSIJA UZ NAS PRIŠTINA NEĆE NI PRIVIRITI U INTERPOL I UNESKO! Lazanski uoči odlaska u Moskvu otvorio karte! (VIDEO)



Šešelj je naglasio da, ako izbori budu zasnovani na falsifikatima, Beograd ne sme da prizna rezultate, već da mora da ih ospori pred OEBS-om, Savetom Evrope i Savetom bezbednosti UN.

Najvažniji argument da Srbi masovno izađu je, prema njegovim rečima, sadržan u pitanju: da li je bolje da srpski poslanici budu samo iz Srpske liste, ili da među srpskim poslanicima bude i izdajnika.

- Kada rešimo ove probleme i kada ujedinimo Srbiju ponovo, posle ćemo se opet preganjati na izborima u Srbiji, ali ovo su ključni momenti gde nema stranačkih podela i kada svi moramo biti jedinstveni i patriote, braniti otadžbinu i naciju - kazao je Šešelj.

- U nedelju svaki Srbin, to mu je časna patriotska dužnost, treba da izađe i glasa za Srpsku listu. Ovog puta za Srpsku listu, a onda kada bude Beograd zakazivao izbore i u srpskim opštinama na KiM onda svako prema svom opredeljenju - zaključio je Šešelj.

Tagovi: