08.10.2019.

23:00

Foto:

Vesti

NEĆU NENADA RIKALA, KAD IMAM NENADA RAŠIĆA, NE PRIZNAJEM SRBE KOJI KOSOVO NAZIVAJU KiM, A OVK NAZIVAJU TERORISTIMA! Kandidat za premijera tzv. Kosova SKOVAO ZAVERU SA SRPSKIM IZDAJNICIMA!

Kurti je u prvom intervjuu za KTV, nakon što je CIK saopštila prve preliminarne rezultate proteklih izbora, rekao da bi bilo "nemoralno razgovarati sa Srpskom listom, kada su tu Rašić i Nikolić", koji su mu poželeli pobedu na izborima".

Lider Pokreta Samoopredeljenje kaže da još nije razgovarao sa predstavnicima Srba, ali je dodao:

- Imamo Srbe na Kosovu koji kažu ''Ustav Republike Kosovo''. Sa njima ću početi razgovore.

Smatra da je dobro proveriti da li je Srpska lista spremna da glasa za to da u buduću vladu uđe predstavnik Srba van te liste.

KURTI NASTAVLJA DA PROVOCIRA: Dijalog može da čeka, NEMAM NAMERU DA UKINEM TAKSE!

 



Kurti je rekao da će vladu formirati sa drugoplasiranim Demokratskim savezom Kosova, Ise Mustafe, i da će ona imati 12 ministarstava, a kao razlog zbog kojeg smatra da u njoj ne treba da budu predstavnici Srpske liste, navodi da oni ne mogu da dopru do drugih Srba, poput Nenada Rašića, kojeg, kako je rekao, poznaje.

Smatra da je najbolje da Srpska lista i DPK, Kadri Veseljija, budu u opoziciji, jer to, kaže, "nisu stranke, već su to države".

- Da bismo imali demokratsku izgrađenu države, potrebno nam je da Srpska lista i DPK budu u opoziciji - kaže Kurti.

Razgovore o formiranju vlade će, ističe, započeti sa DSK, a zatim i sa dugim strankama.

Kada je o Srbima reč, Kurti je zapitao zašto bi u vladu, na primer, uzeo (Nenada) Rikala kad, kako kaže, ima "ovde, ima Nenada Rašića".

Ne smatra da je to pritisak na Srpsku lisu, već, kako kaže, "oslobađanje" od Beograda.

Ne može, dodao je, da ne prefirara više Srbe koji ne govore „Kosovo i Metohija" ili „privremene kosovske institucije", koji Oslobodilačku vojsku Kosova nazivaju teroristima.

- Moramo da budemo jasni. Prvo moramo napasti ono što je dobro - rekao je Kurti.

Govoreci o dijalogu sa Beogradom, Kurti je rekao da će, kada preuzme vladu, preispitati sve do sada postignute sporazume u tom procesu.

Prema njegovim rečima, da bi se znalo kako nastaviti dalje, mora se znati šta se događalo u prošlosti i na kojim pozicijama su ovi sporazumi sada.

Tagovi: