13.10.2019.

22:14

Foto:

Vesti

(VIDEO) POLICAJAC KOME JE ĐILAS PRETIO OTKAZOM: Tražio je moju smenu u momentu kad sam čekao drugo dete, rekao je, evo ti vizit karta, da znaš ko te je ostavio bez posla!

Voditeljka Verica Bradić pitala je Stevića kako je došlo do toga da on nije prepoznao Dragana Đilasa.

- Ja sam tada imao 25 godina, i bio sam dve i po godine u službi. Nas na akademiji uče vladavini prava i zakona, policijskoj etici. U ovoj konkretnoj situaciji ja sam uočio vozilo u prekršaju, koje se kretalo žutom trakom - počeo je priču Stević.

On je je nastavio da objašnjava situaciju, i to da je Đilas napravio još nekoliko prekršaja.

Informer

- Digao sam tablicu sa znakom "STOP", ali on se nije zaustavio. Pomerio sam se sa kolovoza, i vidim da gospodin nema nameru da stane. Nije video da imam motor, pa kada sam krenuo da stavljam kacigu, on je to uočio i napravio je još jedan prekršaj. Nebezbedno se vraćao u rikverc. Prišao sam vozilu i vidim da je ugledan čovek. Kada sam mu tražio isprave, dao mi je vizt kartu i vidim na engleskom piše Dragan Đilash, zato sam ga i nazvao Đilaš - rekao je on.

Kako kaže, video je da piše da je čovek direktor Narodne kancelarije predsednika Srbije, tada Borisa Tadića, i dodaje da je Đilas rekao "Evo ti ova kartica, da znaš ko te ostavio bez posla".

Đilas nije jedini!

Dejan Stević objasnio je kako je došlo do toga da on uz sebe ima diktafon da snima razgovor sa Draganom Đilasom.

- Godinu dana pre ovog slučaja sa Đilasom, moje kolege su imale slično iskustvo. Zaustavile su političkog funkcionera u to vreme, neću mu reći ime. Primetili su da je u alkoholisanom stanju, pa su hteli to da provere. Međutim, on je isto bahato krenuo da se ponaša i zahtevao je ekspertizu krvi i urina na VMA. Oni su pristali, Krenuli su ka bolnici, ali je on onda skrenuo kod sportskog centra i stao - prepričao je Stević.

Kako je rekao, on je u međuvremenu obavio telefonski poziv.

- Rekao im je kada su došli da je obavio telefosnki poziv i da će videti šta će im se dogoditi zbog toga što su ga zaustavili. Oni su prekinuli proces. Posle dva dana zvali su ih u stanicu. Epilog cele priče bio je to što su dobili premeštaj na 4 godine da čuvaju kućice u nekoj od policijskih stanica. U trenutku kada im je bilo uručeno rešenje, u stanici je bio i taj politički funkcioner koji im se smejao - završio je on i zaključio da od tog trenutka nosi diktafon uz sebe.

- Nakon intervencije, zvali su me da dođem u stanicu. Rekli su mi "Traže tvoju glavu. Znaš li ti koga si zaustavio?". Uplašio sam se u tom trenutku da ću ostati bez posla. Pretio mi je čovek otkazom, a moja žena nije imala posao, a čekali smo drugo dete - istakao je Stević.

Pogledajte emotivnu ispovest policajca kojem je Dragan Đilas pretio:

A evo kako je Đilas tada pretio Steviću. Poslušajte:

Tagovi: