14.10.2019.

16:05

Foto:

Vesti

ŠIPTARI SLEDE HARADINAJEVU IDEJU! Cilj je proglašenje Srpske liste NEUSTAVNOM, a imaju i ALIBI ako im to ne pođe za rukom - svaliće sve na RAMUŠA!

- Tako da će verovatno i neuspeh pripisati Haradinaju, opraće ruke i rečiće da nemaju ništa s tim - kaže Proroković za Tanjug.

On pretpostavlja da je potencijalnom premijeru privremenih prištinskih institucija Albinu Kurtiju dovoljno da ima jednog poslanika od deset, koliko je rezervisano za Srbe, a koje je osvojila Srpska lista, da bi mogao da ga izabere za ministra.

- Ako mu to ne uspe, možda će ići na proglašavanje Srpske liste za neustavnom - objašnjava Proroković.

TROVANJE JE PRIČA ZA MALU DECU, SPUSTITE SE NA ZEMLJU, NISTE VI VAŠINGTON! Vučić uputio jasnu poruku vlastima u Prištini!



Upitan zašto međunarodna zajednica ne reaguje, Proroković kaže da oni uopšte neće u ovo da se mešaju i da će nastaviti da ćute zato što će tako dokazivati da pravni sistem na tzv. Kosovu funkcioniše.

- Da li je nešto neustavno delovanje ili nije, stvar je političke ocene Prištine, a ne činjenica - navodi Proroković.

- Postoji Ustavni sud, donosi odluke, to znači da je njihov projekat uspostavljanja institucija u Prištini uspeo i što se njih tiče - stvar je rešena - kaže Proroković i dodaje da u međunarodnoj zajednici postoji delimična nezainteresovanost za kosovsko pitanje.


Prema njegovim rečima, bledi zainteresovanost međunarodne zajednice za naš region.

- Kada gledate naše medije ne stičete takav utisak zato što je svaki dan nešto o Kosovu preneto, a da je izjavljeno bilo gde u svetu, ali kada gledate iz ugla zapadnih medija i zapadnih institucija, te zainteresovanosti, da se oni na dnevnom nivou bave Kosovom, nema i otuda mnogo zakasnelih reakcija prethodnih meseci - smatra on.

Tagovi: