17.10.2019.

11:42

Foto:

Vesti

I DA IM SVE DAŠ, OVI IZ OPOZICIJE BI BILI NEZADOVOLJNI! Palma otvoreno o dijalogu u prisustvu predstavnika EP!

 

U intervjuu Politici ističe da je ipak važno to što su "stranci mogli da vide da opozicija u stvari neće dogovor".

Na pitanje šta je opozicija tražila, Marković navodi:

- Ključne primedbe su im bile na poslovnik o radu parlamenta, koji su, inače, napravili upravo oni koji su danas u opoziciji. Da se o budžetu raspravlja kao o jedinoj tački i da vreme bude duplirano...

Na konstataciju da je to već prihvaćeno, Palma odgovara da jeste prihvaćeno, ali "oni opet nisu zadovoljni".

- U izveštaju o napretku naše zemlje ka EU mnogo lošeg je napisano o parlamentu, sve na šta su se opozicionari žalili. Stranci su sada mogli da vide iz diskusija koliko oni nisu bili u pravu i da promene mišljenje. Stalno treba razgovarati - kazao je Marković.

Ističe da smo se mi opredelili za ulazak u EU i moramo da poštujemo neka pravila.

- Da nismo do sada poštovali neka pravila, ne bi ovoliko stranih investicija ušlo u Srbiju. Oni imaju nepromenjen stav o Kosovu, ali u Srbiji postoji ekonomska stabilnost. Nema prijateljskih para, samo interesne pare, pa ako želimo sa da neko ima interes da uloži svoj kapital u Srbiju, moramo da poštujemo evropska pravila - rekao je on.

Na navode da se sve češće čuje da treba odložiti izbore, Marković kaže da to ne može i da niko nikada nije odložio izbore kada je došlo vreme za njihovo održavanje.

- Ustav je jasan, pa ko hoće da izađe, neka izađe, ko neće - ne mora, to je njegovo pravo. Izbore niko neće odlagati. Predsednik Aleksandar Vučić bi prekršio Ustav, ako izbori ne bi bili održano u propisanom roku, a to se neće desiti - zaključio je lider JS.

Tagovi: