24.10.2019.

17:15

Foto:

Vesti

KURTI NE ŽELI SRBE NA KOSOVU! Međunarodna zajednica NEMA na izjave, a garant su IMPLEMENTACIJE svega što je predviđeno Briselskim sporazumom!

- Od njegove izjave da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština, više me zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice, pre svega EU koja je garant implementacije svega što je previđeno Briselskim sporazumom. Radikalni ispadi Aljbina Kurtija su svakodnevica i on svojim izjavama širi netrpeljivost među zajednicama i uporno pokušava da prekroji volju srpskih birača na izborima - rekao je Popović.

On je objasnio da je ZSO zamišljena kao jedini mehinazim koji će štititi interese i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Popović je kazao da Zajednica Srpskih opština nikako nije uperena protiv bilo kog naroda i da to Kurti ne razume.

- Kurti i još neki pojedinci ne razumeju to na pravi način, a ko ne razume zbog čega je potrebno formiranje ZSO, taj zasigurno ne želi da vidi Srbe na ovim prostorima, ne razume situaciju na terenu i ono što je najbitnije, vraća nas u prošlost. Mi nismo na toj liniji, mi ćemo raditi na miru, na istini i pravdi. Nama je u interesu da širimo dobrosusedske odnose i da dobro živimo sa našim komšijama - kazao je Popović i dodao da je zato Srpska lista dobila stoprocentnu podršku srpskog naroda, a Aljbin Kurti sa dobijenih 25% podrške svog naroda, kako kaže, to nikako ne može da razume.

Tagovi: