25.10.2019.

13:12

Foto:

Vesti

ŠIPTARSKE KALKULACIJE! Ponovo broje glasove sa četiri biračka mesta!

Ponovo će biti prebrojani glasovi na dva biračka mesta u Podujevu i jednom Prizrenu, dok je novo prebrojavanje na jednom biračkom mestu u Srbici na razmatranju.

Ovakvu oduku CIK je doneo zbog toga što se na tim biračkim mestima ne podudara broj izašlih na glasanje sa brojem glasačkih listića u kutijama.

KTV je javila da na jednom biračkom mestu u Srbici nedostaje 450 glasačkih listića.

Prema rečima koordinatora Centra za brojane i rezultat, Burima Ahmetaja, nije poznato gde je nestalo tih 450 glasova.

NEĆEMO BITI DEO VLADE KOJA NE POŠTUJE PRAVA SRBA! Jevtić poručio američkom senatoru Džonsonu: Investicije bi pospešile nastavak dijaloga, ali prvo Priština da UKINE TAKSE!



Postoje i zahtevi da se svi glasovi sa biračkog mesta u Srbici odbace kao neupotrebljivi, ali ima i suprotnih mišljenja članova komisije koji su, kako se navodi, zabrinuti i smatraju da ne treba odbacivati volju birača.

Zbog različitih stavova o načinu postupanja sa glasačkim listićima iz Srbice, CIK je odlučio da o tome zatraži pravno mišljenje.

CRC je juče počeo sa prebrojavanjem uslovnih i glasova osoba sa posebnim potrebama i očekuje se da će to prebrojavanje biti okončano u naredna dva dana.

KURTI, DŽABE SE ZANOSIŠ! ČAK JE I ŠIPTARIMA JASNO: Srbi moraju ući u buduću kosovsku vladu!



Zeri piše da se očekuje da će CIK konačne rezultate objaviti početkom naredne sedmice.

Navodi se i da su predstavnici Pokreta Samoopredeljenja, partije koja je do sada objavljenim rezultatima vodeća, za Zeri rekli da bi postupak prebrojavanja glasova trebalo što pre završiti budući da je prošlo više od dve sedmice od izbora.

Oni smatraju i da je potrebno da se promeni sistem brojanja glasova da bi se izbegla ponovna prebrojavanja, ali i druge nepravilnosti.

Tagovi: