31.10.2019.

19:45

Foto:

Vesti

IZVANREDNA VEST! SRBIJA DRUGA U EVROPI! Vučić: Fantastičan rast BDP, spuštamo nezaposlenost, GRAĐANI OSEĆAJU NAPREDAK!

Vučić je, gostujući na TV Pink, rekao da se tako Srbija našla među tri zemlje u Evropi sa najvećim privrednim rastom.

Prema njegovim rečima ova stopa rasta je izvanredna, i rekao je da očekuje da će rast BDP-a u ovoj godini preći 3,5 odsto, odnosno da očekuje 3,6 ili 3,7 procenata za celu 2019. godinu.

- Želim prvo da obavestim građane Srbije da smo treći kvartal završili sa stopom rasta od 4,7 odsto, čime smo u prve dve zemlje Evrope, što znači da ćemo kraj godine završiti sa 3,6 odsto ukupno, što je odličan rezultat. Stopu nezaposlenosti ćemo spustiti ispod 10 odsto što je odlična vest. Hvala penzionerima, hvala svim građanima Srbije, to su veoma dobre vesti. Ljudi dobro vide svakodnevni napredak. Jeste da ne ide tempom koji bismo mi hteli, ali srpska ekonomija napreduje. Može to i bolje i brže, ali za dobre rezultate moramo da radimo više. Svako od nas treba sebi da postavi to pitanje - rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da ti rezultati pokazuju da postižemo dobre rezultate i da, ako nastavimo tim trendom u prva dva kvartala naredne godine, to će značiti dalje poboljšanje životnog standarda građana Srbije.

Tagovi: