05.11.2019.

16:02

Foto:

Vesti

DANAS CENZURISAO IVANA RADOVANOVIĆA! Pročitajte kompletan odgovor poznatog novinara i kolumniste na tekst Slaviše Lekića!

Mi vam prenosimo kompletan odgovor Ivana Radovanovića na Lekićevu kolumnu "Redigovanje dlačica":

Cijenjeno uvredništvo,

Vi mene apsolutno zabavljate.

I ne mislim tu samo na nesrećne pokušaje Slaviše Lekića da bude istraživački kolumnista (izmislite neku nagradu za taj novi žanr, pa mu je odmah dajte, jadnom, molim vas) i da, ekskluzivno, za vas, otkriva "mračne tajne nenarodnog režima". 

Ma jok, još više me zabavlja, sve zajedno, ta koncepcija, ta potreba, opsesija, svakodnevni napor, ne da izveštavate, ne da se stvarno bavite novinarstvom, nego tek da učinite po neku sitnu pakost, kroz ogovaranje i nešto što liči na denunciranje, i tako, kao, jako uzdrmate i ovu vlast, i sve koje ste vezali za nju, te ih stoga doživljavate odgovornim, zajedno sa Vučićem, i za mizerni tiraž, i za žalosne karijere, i za odsustvo svakog uticaja, to jest činjenicu da ste beznačajni.

Mislim, stvarno. Beba Popović, aka profesor Morijarti, glavni zločinački um Vučićevog carstva zla. I to otkriva Danasov Šerlok Holms - SlaBiša Lekić. Ma nemoj. Pa nije Šerlok bio u delirijumu, samo se čovek drogirao. A ni Artur Konan Dojl nije bio baš toliki ludak, bez obzira što mnogi u to sumnjaju, nego mu je samo tata bio alkoholičar i mentalni bolesnik (stvarno), što, možda, može nekoga da vodi ka zaključku da se taj tata zvao isto kao i vaš istraživački kolumnista, ali, verujte mi, nije tako.

Nije Slaviša mentalno poremećen, on samo ima tu i tamo deluzije. Štab u Bokeljki, pun mračnih likova, na primer, samo je jedna od njih.

Što je sasvim ok, i ne smeta mi, bolje to nego da zamišlja svoju karijeru. Mračni štab je, ipak, manje mračna misao od te.

No, da ne duljim, ne zaslužuje ova sumanutost duže razmatranje.

Te ću, zato, tek da još jednom primetim kako ste me obradovali, a i učinili ste mi, nehotice, savršenu reklamu. Ipak sam ja vlasnik PR agencije koji sada klijentima može da priča kako je izuzetno važan, kako prepisuje Čerčila za Vučića, i kako je deo Glavnog Mračnog štaba u Bokeljki.

Kada od toga zaradim, kupiću Lekiću onu knjižicu "Kako se pišu istraživačke kolumne, priručnik za idiote", a vama onu drugu - "Kako se prave novine, priručnik takođe namenjen idiotima".

Dotle, terajte vi po svom.

Pa dokle god stignete.

Pozdrav iz Glavnog Mračnog štaba,

Ivan Radovanović

P.S. Sve sam ovo prepisao, a vi pogodite od kog.

Tagovi: