05.11.2019.

20:47

Foto:

Vesti

MA, KO TEBE VIŠE IŠTA PITA! Haradinaj: Ukidanje takse bila bi kapitalna greška, SRBIJA DA PRIZNA KOSOVO, PA ĆEMO VIDETI!

Haradinaj je to rekao novinarima nakon sednice vlade u tehničkom mandatu i dodao da nisu samo porezi politika, već su to i stavovi kojima je Priština, kako je rekao, "Kosovo održala nezavisnim, što je omogućilo donošenje odluke o reformisanju kosovske vojske, o Trepči...".

- Što se tiče reciprociteta, sviđa mi se ideja, ali neka porez ostane. Ako Pokret Samoopredeljenje pravi reciprocitet, ne razumem zašto ne bi trebalo da nastavimo sa oporezivanjem i iznenađen sam stavom svakoga ko vrati srpsku robu bez dobijanja priznanja, jer to bi bila kapitalna politička greška - rekao je Haradinaj, prenela je Gazeta Expres.

Haradinaj je govorio i o Specijalnom sudu za zločine tzv. OVK i naveo da odluku o formiranju tog suda u kosovskom parlamentu treba preispitati.

- Što se tiče ovih hapšenja, ne znam ništa. Treba da pitate one koji su glasali za ovaj sud. Oni koji su glasali i rekli da je to potrebno, treba da pitamo njih šta oni misle - rekao je Haradinaj odgovarajući na pitanja novinara.

Tagovi: