06.11.2019.

18:17

Foto:

Vesti

SRBIJO, KAD TE EU VEĆ NEĆE, RUSIJA I EAU TI NUDE MILIJARDE! Moskva se ne šali, naša zemlja je u svim njihovim agendama!

Krajem oktobra u Moskvi je Srbija potpisala sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskim ekonomskim savezom, što je izazvalo kritike od strane EU.

- Potpisivanje sporazuma, mnogo pre posete premijera Srbije Ane Brnabić Moskvi, izazvalo je buru zapadnih kritika prema Beogradu, sa optužbama "izdaje ideala evropskih integracija". Razlog leži u dobro poznatom, vrlo specifičnom položaju Brisela po tom pitanju. I dalje imaju tendenciju da drugima nameću kako veštački, tako i sumnjivi izbor između odnosa sa Evropskom unijom i bliske saradnje sa Rusijom i evroazijskim formatima. Ne slažemo se sa ovom logikom - rekao je Pilipson.

Diplomata je napomenuo da pre pristupanja članstvu srpskih partnera u EU (pravila EU to potpuno dozvoljavaju), ništa ih ne sprečava da razvijaju interakciju sa svim zainteresovanim stranama.

- S druge strane, EAES je u mogućnosti da Srbiji obezbedi velike ekonomske prednosti i koristi u tom pogledu. Nadamo se da će se obostrana korist od našeg zajedničkog rada u režimu slobodne trgovine vrlo brzo pokazati - dodao je on.

Tagovi: