07.11.2019.

19:25

Foto:

Vesti

MIROVIĆ I ŠIB o saradnji Vojvodine i nemačkih pokrajina!

- Za tri godine od formiranja ove Pokrajinske vlade, učinili smo mnogo na razvijanju i jačanju naše međuregionalne saradnje, i stvorili sveobuhvatno partnerstvo između AP Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina, čime smo doprineli jačanju naših bilateralnih odnosa koji su u usponu - kazao je Mirović.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Mirović je podsetio da u AP Vojvodinu ulažu kako velike tako i male porodične kompanije koje ukazuju na dobru klimu za investicije i ulaganja, i dodao da je za prvih deset meseci ove godine spoljnotrgovinska razmena uvećana za 13 posto u odnosu na prošlu godinu.

NAS OČEKUJU BROJNI SUSRETI, A PRIŠTINA... NISU ČAK NI DOŠLI... Vučić iz Ženeve: Biće teška borba, KRUCIJALAN NAM JE SUSRET SA MAKRONOM!



Ambasadro Šib je ocenio je da su odnosi Srbije i Nmeačke zaista dobri, a posebno su dobri odnosi AP Vojvodne i nemačke pokrajine Baden Virtemberg.

- Naši privrednici prisutni su u AP Vojvodini, i mi želimo da održimo i unapredimo nivo odnosa koje imamo - istakao je Šib.

Tagovi: