08.11.2019.

21:56

Foto:

Vesti

VULIN: Za mržnju nema leka, očekujemo izvinjenje Albanije

Komentarišući uvrede koje je na račun Srbije i njenog rukovodstva izneo albanski ministar za evropske i spoljne poslove Gent Cekaj, Vulin je u saopštenju koje je dostavio medijima porucio da Ramini saradnici ''iza leđa'' govore ono što ne smeju da mu kažu u lice.

- To što čak ni ovakva EU ne dopušta Albaniji da joj se približi, što Šiptarima u svim državama i teritorijama gde žive EU odbija da ukine vize i ni slučajno neće da otpočne pregovore za pristupanje, sve to nije opravdanje da neuspešni ministar Vlade Albanije za evropske i spoljne poslove leči svoje komplekse tako što napada Srbiju - rekao je Vulin, porucivsi albanskom ministru da je istina lek za njegove lazi, a da je za Vladu Albanije izvinjenje obaveza.

Sto se mrznje prema Srbima tice, kaze, Vulin, za to nema leka izuzev nade da će ''''lek za lažova jednom biti pronađen''''.

- Cakaj se nada da će mržnja prema Srbima njegov narod uvesti u EU. Možda i hoće ali u red civilizovanih naroda neće - uveren je Vulin.

Albanski ministar rekao je, između ostalog, da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji ''odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete'' i da to ''nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države".
 

Tagovi: