12.11.2019.

16:21

Foto:

Vesti

POPOVIĆ POSETIO HUAVEJ: Otvorite istraživačko-razvojni centar u Srbiji

 
- Želimo da iskustvo kineske kompanije Huavej u oblasti visokotehnološkog umrežavanja i digitalizacije implementiramo u Srbiji. Otvaranje istraživačko-razvojnog centra ove kompanije u Srbiji omogućilo bi povoljnu investicionu klimu u našoj zemlji, kao i ubrzani razvoj ekonomije zasnovane na inovacijama i novim tehnologijama - izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, nakon sastanka sa globalnim predsednikom kompanije Huavej za vladine poslove, gospodinom Džej Žu Danom.
 
Popović je prilikom posete sedištu ovog kineskog tehnološkog giganta u Šenženu istakao da su srpski inženjeri prepoznati kao jedni od najboljih u svetu.
 
- Potencijal koji naša zemlja poseduje u vidu znanja i talenta mladih inženjera postao je sinonim za Srbiju. Želimo da tehnološke platforme i globalne inicijative Huaveja još više otvorimo za srpske studente i startapove. Posebno u oblasti veštačke inteligencije i blokčejn tehnologija. To je način da stvorimo novu vrednost za privredu i ekonomiju Srbije - istakao je Popović.
 

Informer

Predsednik kompanije Huavej za vladine poslove, Džej Žu Dan, ukazao je da ova kompanija prepoznaje izuzetan razvojni potencijal u Beogradu.

- Huavej je u Beogradu uspostavio centar odakle se upravlja poslovanjem naše kompanije na teritoriji šest zemalja u regionu. U sedištu Huavej u Beogradu radi preko sto inženjera, od toga je 80 odsto njih iz Srbije. Želimo da koristimo znanja srpskih inženjera na izgradnji i unapređenju globalne infrastrukture kompanije Huavei - rekao je Dan.
 
Ministar Popović je tokom radne posete obišao i izložbeni prostor kompanije Huavej, koji prikazuje rešenja ove kompanije u različitim oblastima, kao i posebnu postavku koja demonstrira mogućnost primene 5G tehnologije u različitim oblastima, kao što su smart siti, pametne fabrike, medicina, virtuelna realnost, u čemu je kompanija Huavej lider u svetu.

Tagovi: