17.11.2019.

19:00

Foto:

Vesti

OPAAA, MILOGORCI, ŠTA ĆETE SAD?! Kurti najavio svoj PRVI POTEZ kad postane premijer, CRNA GORA U ŠOKU!

Umesto demarkacije granice sa Crnom Gorom, postavili smo novu granicu, sa kojom je Kosovo izgubilo 8.200 hektara zemlje.

- Grešku je napravila naša komisija, koja, umesto da se oslonila na geografske mape i granice obe federalne jedinice iz Ustava Jugoslavije 1974. godine, ona je u obzir uzela samo katastarske knjige, pri čemu je teret dokazivanja pao isključivo na našu stranu. Time je Kosovu učinjena velika šteta - kazao je Aljbin Kurti.

SRBIJA NIKADA NEĆE POPUSTI POD PRETNJAMA NEPRIJATELJA! Ðurić: Kurti predstavlja opasnost za stabilnost regiona

Lider Pokreta Samoopredeljenje je poručio da veruje u razumevanje Crne Gore po pitanju demarkacije granice sa takozvanim Kosovom.

- Čim preuzmem dužnost novog premijera, želim da se sastanem sa predsednikom Vlade Crne Gore i sa vlastima u Podgorici, i da vidim šta se može uraditi. Razmotrićemo mogućnosti i potruditi se da u ovom dogovoru ne bude gubitnika. Verujem da ću naići na razumevanje druge strane. Uostalom, imamo sporazum između predsednika Tačija i Filipa Vujanovića od 16. februara 2018. godine o korekciji demarkacije, koji nam u tome može pomoći - saopštio je Kurti.

Tagovi: