20.11.2019.

14:53

Foto:

Vesti

POSLANICI DS I DSS PRAVE NOVU PARTIJU? Na pomolu još jedan raskol u opoziciji!

One su juče zajedno sa poslanicima SDS Markom Đurišićem i Nenadom Konstantinovićem, kao i funkcionerom Nove strane Arisom Movsesijanom i zamenikom lidera PSG Petrom Miletićem podržale Deklaraciju 'Za evropsku Srbiju', koja kritikuje vlast, ali i Đilasov Savez za Srbiju. Ovaj dokument podržali su i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević i izvršni direktor CESID Bojan Klačar.

Informer

Nametanje Briselu

Političari okupljeni oko deklaracije 'Za evropsku Srbiju' žele da se nametnu Briselu kao jedini pravi zagovornici evrointegracija
Branko Radun, analitičar

Kako prenosi Tanjug, pozivajući se na svoje izvore, ovim je možda najavljeno formiranje nove partije.

- Ključna razlika između Đilasovog SZS i nas jeste odnos prema KiM. Smatramo da je rešenje kosovskog pitanja apsolutno najvažnije pitanje, kako bi Srbija, kad ga reši, nastavila evropske integracije. Stav SZS je da neće da rešavaju Kosovo da Srbija ne bi nastavljala put ka EU - kaže sagovornik Tanjuga, koji nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje da li će napraviti stranku ili udruženje i kandidovati se na narednim izborima.

Analitičar Branko Radun, komentarišući ove navode, ocenjuje da ovi političari žele da se nametnu Briselu.

Informer

- EU je zabrinuta što je javnost u Srbiji sve skeptičnija prema njoj, iako je za to sama kriva. Ovih nekoliko političara vidi priliku da poentira u Briselu. Među demokratama od ulaska te stranke u SZS postoji struja koja se protivi bojkotu izbora. Boje se da će se stranka ugasiti i da će je Đilas potpuno preuzeti. Možda je ovo pokušaj da se to izbegne - zaključuje Radun.

Tagovi: