04.12.2019.

13:12

Foto:

Vesti

VI STE PRODUŽENA RUKA SzS! SMETALA VAM JE "VULINOVA TETKA IZ KANADE", A NE SMETA VAM "BASTAĆEVA TETKA IZ EMIRATA"! Bivši organizator protesta "1 od 5 miliona" optužio "kolege" da su se prodali Đilasu!


Stanojković u ovorenom pismu koje je objavio list ''Danas'' navodi kao prvo i glavno pitanje za one koji vode proteste - da li je njihova borba i dalje ona ista borba od 2018. godine?

- Da li je to još uvek borba za promenu sistema ili se transformisala u borbu za promenu Vučića? - pita Stanojković, uz poručuje: "Poslednjih meseci delujete kao omladina SzS, što je u redu, ali nazovimo onda stvari pravim imenom".

On je organizatorima uputio poruku da nije fer prema narodu koji je šetao i bio željan promena, da budu produžena ruka SzS, koji, poturajući svoje ideje i interese, sve predstavlja kao "volju građana koji su šetali godinu dana".

On je dodao i da zna kako neki od organizatora protesta danas samo rade za SzS, a da još nisu ni učlanjeni ni u jednu stranku.

Kako je kazao, u pomenutim protestima je video jedinu šansu za promenama, te da je za sve ideje koje je imao i predlagao, trebalo dosta vremena da budu "usvojene", pa smatra da je sada, "malo kasno za to".

Prema njegovim rečima, dobrih ideja je bilo sa svih strana, i od Sergeja Trifunovića, njegovog brata Baneta Trifunovića, Jelene (Anasonović), Nikole Koja. . .

- Međutim, sve dobre ideje su uvek zaustavljane i sečene u korenu zbog toga što nisu odgovarale Savezu u tom trenutku, a vi ste to dopuštali, i spletkarili da bi odstranili neistomišljenike iz organizacije (pa između ostalih i mene) - naveo je Stanojković, upitavši takođe, kako onda, nakon svega, možete izaći u medije i reći da ste ''samo svoji'' i da ste ''ničiji''?

On je konstatovao obraćajući se organizatorima, da je njihova reakcija izostala kada je javnost saznala za "Bastaćevu tetku iz Emirata", a da je više puta javnost "podizana" kada je pričano o "Vulinovoj tetki iz Kanade", što je, prema njegovom mišljenju, malo čudno za novonastalu političko-aktivističku organizaciju, kakvo bi trebalo da je udruženje 1 od 5 miliona.

- Vaš je komentar izostao i na raspuštanje odbora DS od pre neki dan, ali i na zabrane srodnim organizacijama da govore ili vode proteste po gradovima širom Srbije. Komentar je izostao i nakon satanizovanja Jelene Anasonović, i javnog linča kroz koji je prošla zbog intervjua u Blicu - istakao je on.

Takođe, smatra kao lošu ideju SzS da bez pokušaja da se politički život i izborni proces normalizuju proglasi bojkot, i javno se pita kome to ide u korist.

- Šta mislite kome to ide u korist. Kome ide u korist kada sve manje stranke koje nemaju finansije propadnu zbog bojkota? Narodu? - upitao je Stanojković.

Stanojković je rekao da se nada da se, zbog ovih javnih pitanja upućenih organizatorima protesta 1 od 5 miliona, "krv neće preslikati i na njegove ruke", kao što su, kako je naveo, organizatori poručili nakon intervjua Jelene Anasonović Blicu.

Tagovi: