13.12.2019.

08:15

Foto:

Vesti

SRBIJA ODGOVORILA UKRAJINI: Niko od zvaničnika nije se sastao s delagacijom Krima!

Podsetimo, ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo duboku zabrinutost zbog posete predstavnika "okupacione administracije Krima" Beogradu.

Tokom te posete, navodi se dalje, predstavnici Krima su se sastali s narodnim poslanicima, a održana je konferencija "Beogradski dijalog: Konstruktivni odnosi s Rusijom i priznavanje volje naroda Krima".

"Ukrajina posetu delegacije Krima doživljava kao neprijateljski čin, kojim se krše odredbe Rezolucije 68 'Teritorijalni integritet Ukrajine' i kvalifikuje kao pokušaj Ruske Federacije da legitimiše ilegalnu okupaciju Autonomne Republike Krim", navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

KIJEV LJUT NA SRBIJU ZBOG PUTINOVE ČELIČNE LEDI! Poklonska ih ODUVALA: Imate neki problem?!

Na tu diplomatsku notu KIjeva odgovorio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je za Politiku saopštio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da se niko od zvaničnika iz izvršne vlasti nije sastao s delegacijom Krima.

Na pitanje kako komentariše kritike Kijeva da Beograd navodno krši Rezoluciju 68 UN, "Teritorijalni integritet Ukrajine", Dačić odgovara da su to "uobičajeni demarši".

Tagovi: