18.12.2019.

18:34

Foto:

Vesti

PENDAROVSKI SRBIJI OTIMA KOSOVO, A O OPTUŽBAMA IZ SOFIJE DA SKOPLJE HOĆE DEO BUGARSKE MUDRO ĆUTI! Bratko, neće to tako moći!

Pendarovski kad je reč o promeni granica isključivo misli na Srbiju, kojoj bi da otme Kosovo! Da sve bude još, interesantnije, luder Severne Makedonije ni reč nije prozborio o optužbama iz bugarske da Skoplje hože da im otme deo teritorije. 

- Uz dužno poštovanje ka onima koji imaju drugačije mišljenje o dijalogu između Beograda i Prištine, ovaj stav sam preneo i objasnio i stranim državnicima, i predsedniku Srbije, kao i predsedniku i premijeru Kosova - rekao je Pendarovski tokom novogodišnjeg obraćanja u Sobranju.

Pendarovski je dodao da rešenje kosovskog statusa treba da doprinese i učvrsti regionalnu stabilnost i bezbednost.

- Ne vidim logiku u rešavanju jednog problema, a istovremeno u otvaranju nekoliko drugih u istom regionu - kazao je Pendarovski i dodao da međunarodna zajednica kao kontrolor celog tog procesa mora bolje da poznaje balkanske istorijske posebnosti i da zna da je bezbednost svih država na Balkanu isprepletana.

SMEHOTRESNO! FRKA U SOFIJI, MAKEDONCI HOĆE DEO BUGARSKE! Bratko i bratko ne razbiraju šta e čije! NATO KE DONESE PRESUDA!

Podsetimo,  predsednik stranke Alternativa bugarskog preporoda Rumen Petkov optužio je Severnu Makedoniju da se sprema da zatraži delove Bugarske.

- Teritorijalne pretenzije su samo pitanje dana - kazao je Petkov.

Komentarišući dešavanja u Severnoj Makedoniji, Pendarovski je rekao da stare podele na etničkoj i partijskoj osnovi nisu prevaziđene, a kao vrhunac lošeg stanja naveo stanje pravosudnog sistema zbog takozvane afere Reket, u kojoj je između ostalih, za teška krivična dela optužena bivša šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

ŠTA VELIŠ, AVETINJO? Premijer Crne Gore se baš nalupetao: ZAŠTO BI OSTROG BIO U VLASNIŠTVU SRPSKE PATRIJARŠIJE?!

Kada je reč o inicijativi srpskog predsednika Aleksandra Vučića o tzv. "malom šengenu" između Severne Makedonije, Srbije i Albanije o slobodnom protoku ljudi, roba, kapitala i usluga, Pendarovski je kazao da će "ova inicijativa biti efikasna, samo ako obuhvati svih šest zemljalja sa Zapadnog Balkana, a ne samo ove tri".

Tagovi: