23.12.2019.

16:55

Foto:

Vesti

HANDANOVIĆ: Đilasovci, prestanite da lažete!


- Istine radi, pomenuti izvođač ne dobija novac u pomenutom iznosu, niti novac od ulaznica, već to ide u budžet CEBEF-a. CEBEF u okviru redovne sezone organizuje koncerte svih žanrova (ove godine to su bili Van Gog, Sergej Krilov, Slomo Minc i Itamar Golan). Ustanova se finansira od budžeta i sopstvenog prihoda koje ostvari putem prodaje ulaznica. Željko Samardžić je umetnik koji živi i stvara u Beogradu, i na ovom koncertu će ga u sasvim novim aranžmanima pratiti simfonijski orkestar od 50 članova. Prvi koncert je rasprodat, trenutno se prodaje drugi, a ustanova prihod ulaže u festivale i druge projekte. Grad Beograd ulaže u kulturne manifestacije za sve naše građane, a nikad više manifestacija nije bilo, i to je ono što ih boli - rekao je Handanović.

Koliko i kako su Dragan Đilas i njegovi tadašnji, ali i sadašnji saborci iz SzS-a, brinuli o deci najbolje govori podatak da je duplo naplaćivao boravak dece u vrtićima, te Grad i danas plaća njegovu bahatost pošto je preko 15.000 roditelja podiglo tužbe, istakao je direktor CEBEF-a.

- Koliko je Đilas brinuo i Beogradu i Beograđanima govori i podatak da je na samo dva "projekta" uzeo 12 miliona evra, pošto su podzemni kontejneri i rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra preplaćeni za po šest miliona - kaže Handanović i dodaje:

- E to su bolesne stvari, to su sumanute stvari jer je svojevremeno Đilas stavlja novac u svoje džepove umesto da ga uloži u kulturni sadržaj za građane.

Grad Beograd, navodi Handanović, ulaže u kulturne manifestacije za sve nase građane, a nikad više manifestacija nije bilo, i to je ono što ih boli.

- Ne daj Bože da nam se vrati vreme kada su ti isti bili na vlasti. Predlažem im da prvo nauče kako funkcionišu gradske institucije, pa tek onda da komentarišu bilo šta - zaključio je Handanović.

Tagovi: