27.12.2019.

13:23

Foto:

Vesti

POZIV GRAĐANIMA! ZAVETNICI organizuju konferenciju podrške Srbima u Crnoj Gori!

- Poštovani, u subotu u 13.00 časova ispred Ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj 10 održaćemo konferenciju podrške Srbima u Crnoj Gori i uputiti protestno pismo povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti kojim se oduzima pravo svojine Srpskoj pravoslavnoj crkvi nad svom crkvenom imovinom stečenom pre 1918. godine, uključujući i najveće srpske manastire i svetinje u Crnoj Gori

U danima kada se brani Crna Gora, Njegoševa, naša, pravedna. U trenucima kada se bdi nad moštima Svetog Vasilija Ostroškog, nad Moračom, Savinom, Pivom, Cetinjem, nad rukom Svetog Jovana Krstitelja. u momentu kada hiljade verujućih duša stražari nad Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori - naša je obaveza da pokažemo da jesmo i da ćemo biti uz našu Crkvu i uz naš narod. 

Pozivamo Vas da zajedno izrazimo protest povodom udara na temelje naše Crkve i pošaljemo poruku solidarnosti narodu i narodnim poslanicima koji su sinoć uhapšeni u Skupštini, kako bi samovoljna i diktatorska vlast izglasala Zakon kojim se udara na temelje naše Crkve, identiteta i istorije u Crnoj Gori. Budimo uz braću i sestre - saborno i složno - zaključuje Srpska stranka Zavetnici.

Tagovi: