30.12.2019.

18:55

Foto:

Vesti

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIČ NA RTS: Crna Gora je 2006. postala nezavisna, da sam tada bio na vlasti SVE BI BILO DRUGAČIJE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samom početku govorio je o KK Crvena zvezda koja nije otputovala u Podogricu na meč protiv Budućnosti! 

- Bio sam minimalno u toku svega, ali možda je bolje za nekih sedam dana odigrati utakmicu, a ne sada da se ne desi nešto što ne želimo. Razgovarao sam sa Nebojšom Čovićem i rekao sam mu da će oni uraditi sve da organizuju sve kako treba, ali da ne možemo da mu garantujemo sigurnost. Mislim da je važno da se stvari smiruju, a ne da se tenzije podižu - rekao je predsednik Srbije na početku emisije.

Informer

- Mi izražavamo  brigu za naš narod i SPC. Ako je to moj greh ja ga prihvatam, a da prihvatam greh da sam izdajnik zato što nisam poslao tenkove u Crnu Goru, onda sam izdajnik. Crna Gora je 2006. godine postala nezavisna, i siguran sam da bi situacija te godine bila drugačija da sam ja bio na vlasti! Zato što bi se vodila pametna politika - dodao je on.

- Šta je trebalo da uradimo osim toga što smo rekli da podržavamo srpsku crkvu i srpski narod. Je li Andrija Mandić rekao da niko nikada nije uradio toliko za Srbe u Crnog Gori kao što je uradio Aleksandar Vučić. Ja to čujem i od mog Danila koji mi kaže "Tata, nešto mora da se uradi". Evo kažite mi vi šta da se uradi?, rekao je predsednik Srbije.

Informer

Kako je istakao, on bi voleo da Crna Gora uđe u "Mini Šengen".

- Ja bih voleo da Crna Gora uđe u "Mini Šengen", da li će se to desiti ne znam - dodao je Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 30, 2019 at 9:46am PST

- Veliki junaci, koji nisu izdajnici, izgubili su Kosovo i Crnu Goru, a veliki izdajnik Vučić je uspeo u tome da 17 zemalja povuče nezavisnot Kosova. Srbija koja je bila na rubu propasti danas ima prosečnu platu od 510 evra. Otiđite u bilo koji grad u Srbiji da vidite kolika je potrošnja. Medicinske setre i vojnici koji su ove godine dobili veće plate znaju da će sledeće godine dobiti još veće plate, znaju da Srbija radi - iskren je predsednik Srbije.

Informer

Voditelj emisije se začudio kako to da za šest godina prosečna plata poraste na 900 evra, a onda mu je predsednik Srbije jednostavno odgovorio. 

- Samo se vi smejte, ja vam potvrđujem

Predsednik Vučić rekao je da u Srbiji plate i penzije nikada nisu bile veće nego danas.

Informer

- Te 2014. godine ste hteli da me razapnete kada su smanjene penzije, a danas nikada veće nisu bile. Mi se ne igramo sa tim i vrlo ozbiljno računamo. Neću da odgovaram ljudima koji ništa ne znaju i koji su urušili ovu zemlju, ja odgovaram narodu!

- Svaki deo Srbije jednako volim. Nema mesta koje ne poznajem, niko bolje ne poznaje Srbiju kao ja! 

Informer

Kako je istakao, izbori će biti ili 26. aprila ili 3. maja!

- Mi smo to rekli, i nema potrebe da se o tome više priča, jedan od ta dva datuma biće potvrđen. Očekujem dobru izlaznost kad budu izbori! Listu Srpske naprednse stranke, odnosno ko će da je predstavlja videćete na samim izborima. 

- Potrebni su nam mladi ljudi, fini, ja ću se boriti za poštenu Srbiju i boriću se da tajkuni ne zavladaju Srbijom i da nas opet ne pljačkaju - zaključio je na kraju predsednik Srbije.

- Boris Džonson, uveren sam da će biti naš gost u 2020. godini. Srbija ide snažno, hrabro i samouvereno napred - dodao je Vučić.

Tagovi: