08.01.2020.

14:47

Foto:

Vesti

VUČIĆ POSLE OTVARANJA TURSKOG TOKA U ISTANBULU: Gas je pitanje razvoja naše industrije i energetske stabilnosti

Vučić kaže da mnoge kompanije koje su došle u Srbiju ne bi došle da nemamo snabdevanje gasom i dodao da je gas pitanje razvoja naše industrije i energetske stabilnosti.

- Mnogo godina smo na ovome radili, od 2014. godine. Oko 13 milijardi kubnih metara može da ide kroz našu zemlju, ako obezbedimo to, možemo da vratimo novac koji smo uložili - rekao je Vučić i dodao da stabilno snabdevanje gasom omogućava i veće plate i penzije.

Vučić je rekao da je sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim razgovora o gasovodu ali i o drugim balkanskim temama.

Informer

On je najavio da će u maju posetiti Bugarsku, jer do tada treba da bude završen krak gasovoda koji će ići preko Srbije.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 8. Јан 2020. у 5:27 PST

Vučić je najavio da će sa Erdoganom duže razgovarati večeras posle večere.

Vučić je istakao i da je veoma značajan bio razgovor Putina i Erdogana.

- Mi se u to ne mešamo, to su poslovi za velike, ne za nas male. Ja gledam kako da sačuvam Srbiju i kako da Srbija napreduje - naglasio je Vučić.

Osvrnuvši se na situaciju u regionu i primenu novog zakona u Crnoj Gori Vučić kaže da se nada da i ako budu pravljeni kompromisi i dogovori da oni neće biti pravljeni na uštrb interesa srpske crkve i srpskog naroda.

- Uvek želim da verujem u mogući dogovor - naveo je Vučić.

Informer

Kako dodaje, nada se da će se sve završiti mirno.

Govoreći o odnosima Srbije i Hrvatske Vučić kaže da svako poboljšanje odnosa prema Srbima u toj zemlji će biti sa oduševljenjem prihvaćen.

- Mi smo otvoreni za saradnju sa Hrvatskom, smatram da je ona neophodna ako želimo da opstanemo. Mislim da je saradnja ključna reč. Svako poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj ćemo pozdraviti i podržati. Otvoreni smo za saradnju, a da li će toga biti, ne znam. Mali broj državnika je za naš narod i državu rekao da je "šaka jada". Ipak, moraćemo da sarađujemo jedni sa drugima- naveo je Vučić.

Komentarišući to što je Vuk Jeremić najavio da će razmontirati SNS hobotnicu u BIA, Vučić kaže da on neće ništa razmontirati.

- Neće taj ništa razmontirati. Možda dobije još koju paru od strane ambasade, da može da putuje u Njujork na svakih deset dana. On će lepo živeti, ali će i građani Srbije još lepše živeti bez njega na vlasti, a što se tiče BIA, tamo radi pošteni ljudi koji se brinu o bezbednosti naše zemlje - zaključio je predsednik Srbije.

Tagovi: