09.01.2020.

10:05

Foto:

Vesti

POPOVIĆ: Srpski narod i SPC ujedinjeni protiv Ðukanovića!

 

- Tako će biti i sa mafijaškim režimom u Podgorici - rekao je Popović, koji je juče, zajedno sa vernicima i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, učestvovao na litiji i molebanu ispred Hrama Svetog Save za očuvanje svetinja u Crnoj Gori.

Popović je naveo da režim Mila Ðukanovića želi da otme crkve i manastire koji vekovima pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prenosi SNP u saopštenju.

- To je pljačkaški pohod na naše svetinje kakav nije viđen ni za vreme komunizma. Ali srećan sam jer sam juče video u ljudima veru, snagu, istrajnost i neodustajnu volju da se bore protiv ove tiranije. Uveren sam u našu pobedu - istakao je Popović.

On je naglasio da će kao ministar koristiti svaku priliku da ukaže na teror koji se sprovodi nad srpskim narodom u Crnoj Gori.

- Naš narod u Crnoj Gori je u ovom trenutku najugroženija etnička zajednica u Evropi. Za njih ne važe evropske vrednosti i zakoni. U Crnoj Gori jedino važe zakoni sile i mafije koji dozvoljavaju da se otima imovina crkve, a da se ljudima uskraćuju osnovna ljudska i verska prava - rekao je Popović.

On je ukazao da Srbija ima snage da pomogne svojim sunarodnicima u Crnoj Gori diplomatskim, ali i svim drugim neophodnim sredstvima.

- Poručujem našoj braći u Crnoj Gori da nisu sami. Jučerašnji veličanstveni skup u Beogradu pokazao je da je srpski narod jedinstven u odbrani naših svetinja i srpstva u Crnoj Gori. Zapaljena je iskra otpora koju je sada nemoguće ugasiti. Ona će nastaviti da se rasplamsava nošena našom verom u Boga i dobrotom i pravdom za koju se borimo. Naši protivnici su ljudi bez vere i zato su osuđeni na propast - zaključio je Popović.

Tagovi: