23.01.2020.

07:39

Foto:

Vesti

VUČIĆ U JERUSALIMU na 5. svetskom forumu "Sećanje na Holokaust"

Vučić će prisustvovati i ceremoniji obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic, koja će biti održana u Memorijalnom centru "Jad Vašem".

Tokom boravka u Jerusalimu, Vučić će danas imati sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a planiran je susret i sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

Vučić je u Jerusalim stigao juče popodne, na poziv predsednika Rivlina.

- Danas smo u Jerusalimu gde obeležavamo 75 godina od oslobođenja logora Aušvic - Birkenau. Srbija je, iako zauzeta borbom za oslobođenje od okupatora, 27. decembra 1917. godine prva u svetu, javno podržala formiranje države jevrejskog naroda. Srpski narod je delio sudbinu sa jevrejskim narodom tokom II svetskog rata i sve vreme vodio žestoku borbu protiv fašista i njihovih pomagača - napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 22. Јан 2020. у 10:05 PST



Više od 40 lidera okupilo se u Jerusalimu povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

- Posebna je čast što ću, uz četvoricu ili petoricu šefova država i monarha, biti jedan od onih koje će predsednik Izraela Ruven Rivlin primiti u zvaničnu audijenciju posle velikog događaja u četvrtak - rekao je juče Vučić i dodao da će u Izraelu biti "ceo svet", oko 40 lidera iz Evrope i sveta.

Vučić je sinoć prisustvovao večeri koju je za svetske lidere organizovao izraelski predsednik Ruven Rivlin.
 
Tagovi: