23.01.2020.

16:35

Foto:

Vesti

ĐILAS JE OPET POSLAO GRAMOFONE... Marković: Obradović i Aleksić lažima nadmašili i Mariniku Tepić!

 

- Opet je Dragan Ðilas poslao ''gramofone'' u vidu Obradovića i Aleksića da puštaje iste stare pesme, a po običaju sve laž do laži, a sve to da bi izašli u nekim vestima - rekao je Marković novinarima u Skupštini Srbije.

Obradović je, kaže Marković, iznosio "stare otrcane fantazije" o nekakvoj povezanosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića.

- Šta je novo rekao? Da je fasciniran likom i delom Mila Ðukanovića, čak je dva puta rekao da je ''veliki frajer'', baš je lepo sto mu se sviđa Ðukanović, neka pišu ljubavna pisma, to sa nama nema veze - rekao je Marković.

On je odbacio tvrdnje Obradovića da Vučić nije zaštitio Srbe u Crnoj Gori, navodeći da je oćigledno da jedino Obradović nije slušao istorijski govor predsednika.

- To je notorna laž što je Obradović rekao. Vučić je u svom obraćanju najjasnije kritikovao crnogorski režim, odnos prema položaju srpskog naroda i Srpska pravoslavna crkva je objavila taj govor na svom sajtu - dodao je Marković.

On je pozvao Obradovića, ako mu to nije dovoljno, da pita predstavnike Srba u Crnoj Gori šta misle o njemu, a šta o Vučiću.

- Boško Obradović neka brine o članovima Dveri koji ga masovno napuštaju jer je izdao sve principe za koje se zalagao kada je ušao u koaliciju sa Draganom Ðilasom - rekao je Marković.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je ranije danas novinarima u Beogradu da iza projekta Beograd na vodi, pored predsednika Srbije, ne stoje Arapi, kako se to misli, već predsednik Crne Gore Milo Ðukanović i dodao da su njih dvojica poslovni partneri.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ponovo je govorio o "slučaju Jovanjica" i između ostalog je rekao da se javno odriče poslaničkog mandata i da se neće pozivati na imunitet u slučaju tužbe zbog te izjave.

Marković kaže da se Aleksić danas "propisno izblamirao" i da mu izgleda kao da je potpredsednik Narodne strake primoran da drži konferencije za novinare.

- On demantuje sam sebe, proglašava sebe za lažova, uspeo je da nadmaši i Marinku Tepić. Politika Saveza za Srbiju je izmišljanje novih laže da se zaborave stare i misle da će se zaboraviti šta su juče pričali - zaključio je Marković.

Tagovi: