28.01.2020.

14:27

Foto:

Vesti

POKRET "1 OD 5 MILIONA" IZLAZI NA IZBORE! Valentina Reković: Proteste i bojkot predajemo političarima (VIDEO)

 

Novinarima se ispred zgrade rektorata obratila Valentina Reković, jedna od liderki pomenutog pokreta, koja je rekla da će ova grupacija učestvovati na izborima:

- Drago nam je da su mnogi imali šta da kažu ovih dana. Postalo nam je jasno da deo opozicije obesmišljava ujedinjenje opozicije - Zato izlazimo na izbore - rekla je Reković i dodala:

- Sprečićemo prevarante i ''trojance'' da opet prevare narod i pojedu nam još četiri godine, i tako podrže aktuelnu vlast - rekla je Reković.

Dodala je da će u narednim danima saopštiti koje stranke, inače potpisnice tzv. "Sporazuma sa narodom", uz nekoliko manjih pokreta rade na tome da izađu na izbore i kojima će se, kako je rekla, pridružiti pojedini članovi stranaka koje su formalno u bojkotu.

Kako je rekla, deo opozicije, koji je deklarativno za bojkot, "u potaji" se sprema za razne izborne liste na lokalu.

Informer

Reković je kazala da je deo opozicije obesmislio proteste i prisvojio bojkot, te da su više puta pokušavali da "1 od 5 miliona" distanciraju od promocije bojkota.

- Oterali ste narod sa protesta nepokazivanjem jedinstva. Sledeća subota je vaša i svaka sledeća do izbora. Neka se samo političari obraćaju, mi više nećemo - poručila je Reković.

Dodala je da se kampanja bojkota izbora završila u kafićima i "manekenisanjem", te da je pokretu "1 od 5 miliona" preostalo je da se bori da, kako su rekli, "spase bojkot i vrati ga u parlament", te da će, ako pređu cenzus, pokazati šta to znači.

Kako je ocenila, bojkot poslanika opozicije, koji nisu vratili mandate i plate, nije dao rezultata.

Na pitanje šta se promenilo u izbornim uslovima pa su odlučili da izađu na izbore, Reković je kazala da "nema nikakvih izbornih uslova" i da pokret pokušava "da spasi zemlju uzimajući stvari u svoje ruke".

Upitana da li je na odluku uticala najava smanjenja izbornog cenzusa, odgovorila je da to još nije prošlo kroz parlament i da je ta sada to "samo priča".

Dodala je da će na izbore izaći samostalno.

Na pitanje računaju li na podršku građana, jer su na poslednjem protestu izviždani, rekla je da su među onima koji su to radili prepoznali članove pojedinih opozicionih stranaka.

Upitana da li su se oko izlaska na izbore konsultovali sa liderom SzS-a Draganom Ðilasom, uzvratila je pitanjem - da li Ðilas pita nju ili nekog iz pokreta kada donosi odluku o bojkotu.

Tagovi: