04.02.2020.

09:32

Foto:

Vesti

NEMA DIJALOGA S KURTIJEM, ON JE NEZRELI EKSTREMISTA! Drecun: On tuži Srbiju za izmišljeni genocid i u vladu uvodi ubice Srba sa Košara!

 

- Izjava da je spreman na dijalog protivureči onome što govori kako će voditi takozvanu vladu. Kada neko preti tužbama za izmišljeni genocid, kada u vladu uvede čoveka koji je kriminalac i koji je surovo poubijao naše graničare na području karaule Košare iz zasede, ne možete da prihvatite tezu da je spreman za dijalog - rekao je Drecun za Pink.

Kosovski parlament izglasao je novu vladu koju ce predvoditi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti. Nova vlada imaće 15 ministarstava, od kojih su dva pripala Srpskoj listi.

- Kurti je putokaz kojim će u budućnosti ta vlada da ide i sve je suprostavljeno procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ali i suživotu dva naroda - dodaje Drecun.

Drecun smatra da je Kurtijev program vlade takav da onemogući nastavak razgovora ili da se razgovori, ako do njih dođe pod pritiskom međunarodne zajednice, veoma brzo završe.

- Ja tu ne vidim prostor za kompromis, Kurti ne otvara mogućnost da se nađe rešenje - smatra Drecun.

On je ukazao i na izjave Kurtija da se na Kosovu i Metohiji uvode vojni rok.

- Paravojna formacija može da se iskoristi protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Nema ona sa kime da ratuje i zato ne bi ni trebalo da se formira, jer može samo da ratuje sa srpskim narodom i napravi etničko čišćenje - naveo je Drecun.

Kurti je najavio i podizanje tužbe protiv Srbije zbog navodnog genocida, a sve je suprotno od dijaloga, kaže Drecun.

Tagovi: