27.02.2020.

15:38

Foto:

Vesti

SNS: Lažne optužbe SzS o Rakovici

 

Ova reakcija usledila je nakon tvrdnje šef odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda Nikola Jovanović i predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća, da "SNS da izaziva incidente i provokacije u Beogradu" i da zloupotrebljava policiju u "obračunu sa opozicijom i građanima", što su kako tvrde radili predsednik Opštine Rakovica Vladan Kocić, sa policajcima i aktivistima SNS, u nedelju, te njihovih tvrdnji da je vlast u Rakovici uništila i fabriku IMR.

SNS smatra da je krajnje licemerno da Marko Bastać bilo kome drži moralne pridike, s ozbirom na to da je Bastać, kako kažu, "reketirao ljude na Starom gradu", a tu opštinu pretvorio u "privatnu prćiju sa svojom familijom i rođacima", dok je s druge strane maltretirao venčanog kuma.

"Paradoks je da Nikola Jovanović bilo koga etiketira imajući u vidu da je njegov šef Vuk Jeremić do guše umešan u međunarodnu korupcionašku aferu, i koji nam do današnjeg dana nije odgovorio zašto mu je Patrik Ho uplatio donaciju u iznosu od 1,7 miliona američkih dolara", piše u saopštenju Gradskog odbora SNS Beograd.

Za Ðilasove, kako kažu, "poltrone" navode da uglavnom svoju snagu demonstriraju na ženama, pa im tako prete silovanjem i vešanjem, i da umesto neistina treba da hoće da se vrate na vlast kako bi nastavili da "kradu po oprobanom Ðilasovom receptu".

"Srpska napredna stranka će nastaviti predano, odgovorno i vredno da radi za bolju budućnost svih građana Srbije i Beograda, jer mi građanima polažemo račune, a ne onima koji su postali milioneri na grbači građana", zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora SNS Beograd.

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović danas je optužio SNS da izaziva incidente i provokacije u Beogradu" i da zloupotrebljava policiju u "obračunu sa opozicijom i građanima, a kao dokaz naveo da je sinoć navodno priveden i dva sata zadržan u policiji građanin Čukarice zato što je, kako tvrdi Jovanović, "uzeo spisak sa njegovim ličnim podacima od aktivista SNS".

"Više nećemo trpeti provokacije, ali branićemo se ako budemo prinuđeni", rekao je Jovanović i optužio državnog sekretara MUP-a Milosava Miličkovića da lično rukovodi, kako tvrdi, "batinaškim odredima" i zloupotrebljava policiju "u političke svrhe".

Tagovi: