05.03.2020.

12:04

Foto:

Vesti

(VIDEO) SNS PRVA PREDALA POTPISE ZA LISTU 'ALEKSANDAR VUČIĆ - ZA NAŠU DECU'! Koalicija sa Naprednjacima na čelu će biti broj 1 na glasačkom listiću!

Predsednik Aleksandar Vučić raspisao je juče parlamentarne izbore za 26. april.

Listu su predali predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, ministar poljoprivrede i prvi na listi Branislav Nedimović, potpredsednik stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik SDPS Rasim Ljajić, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, poslanik PSS Dragomir Karić i drugi.

Informer

Na listi "Aleksandar Vucić - Za našu decu", među kandidatima za 250 poslanika republičkog parlamenta, osim naprednjaka, su i predstavnici SDPS-a Rasima Ljajića, PUPS-a, Pokret socijalista, Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

- Srbija je ostvarila veliki napredak, više ljudi živi bolje u poslednje 4 godine. Svuda oko nas su putevi, komsija ima posao. Veoma sam ponosan i počastvovan što ću voditi listu - rekao je posle predaje potpisa Branislav Nedimović i dodao:

Informer

- Imamo podršku 50.000 ljudi, za pet sati smo ih juče skupili, neverovatna energija. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću što mi je dao poverenje i svim našim građanima za koje ćemo raditi.

Za listu je potrebno 10.000 potpisa, a SNS je prikupila oko 50.000 potpisa podrške izbornoj listi te stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

- Mi smo juče, u ekspresnom roku, u celoj Srbiji prikupili oko 50.000 potpisa, koji se sada proveravaju u centrali SNS i u 12 sati ćemo predati te potpise - rekla je potpredsednica Srpske napredne stranke i narodna poslanica MarijaObradović .

Informer

Juče su širom Srbije u svim gradovima i opštinama pristalice i članovi SNS davali potpise podrške za listu.

Informer

Prvi na listi naprednjaka, pod nazivom "Aleksandar Vučić - za našu decu", jeste Branislav Nedimović, a na njoj je prvi put veliki broj mladih lidera koji su završili stranačku akademiju i koji najavljuju da će doneti duh promena.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, RIK proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 24 časa od prijema izborne liste.

Tagovi: