09.03.2020.

09:39

Foto:

Vesti

"OPERACIJA KRUŠIK" NAM JE NANELA VELIKU ŠTETU! Vulin: Predsednik Vučić se sad bori da sačuva 3.000 radnih mesta!

- Sada smo usvojili još jednu mogućnost, to su granate od 155mm. Sada može i 120 i 128mm, ovde su ljudi vredni i trude se, ali ništa ne bi bilo moguće bez kontinuirane podrške države i predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije –  rekao je Vulin.

Kako je dodao, jedini način da odbrambena industrija napreduje jeste da stalno ima nove proizvode.

- Mi ovde proizvodimo minobacačke granate, po kojima je Krušik poznat i na svetskom tržištu, ali mora se ići napred . Ratovanje, međunarodna industrija traži nove proizvode – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, kupci iz inostranstva traže proizvode iz Krušika, ali je konkurencija veoma velika.

- Isti proizvori koje mi proizvodimo proizvode i Bugarska i Rumunija i druge zemlje u svetu. Na nama je da naš proizvod bude najbolji. Upravo je u Krušiku najveća potražnja među stranim kupcima – rekao je Vulin.

Kako je dodao, „operacija Krušik“ je nanela ogromnu štetu ovom kolektivu, monoge porudžbine su orkazane.

U tu operaciju su bile uključene i obaveštajne i medijske i političke strukture, a cilj je bio da se ova fabrika uništini, dodao je ministar odbrane.

- Municija koju Krušik proizvodi je dobila mnoge borbe, ali Vučić sada vodi bitku za Krušik da bi sačuvao radna mesta, da bi Vojska Srbije bila u stanju da se snabdeva svojim proizvodom – istakao je Vulin i dodao da se danas vodi bitika za Krušik i 3.000 radnih mesta.

Tagovi: