24.03.2020.

07:42

Foto:

Vesti

MARKO ĐURIĆ: Ne zanimaju nas prištinske igre prestola!

- Neumesno je u ovakvim vremenima izazova, kojih nisu pošteđeni ni naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji, trošiti energiju na prištinske igre prestola. Ne zanimaju nas njihove dvorske spletke i marifetluci - rekao je Ðurić za današnju "Politiku".

OVO SU VREMENA U KOJIMA SMO UPUĆENI U NAJBLIŽE, A SRBIJA TO JESTE! Andrija Mandić uputio molbu Aleksandru Vučiću: Teška je situacija, a potrebna nam je vaša pomoć!

On ukazuje na to da, čak i da su takse potpuno ukinute, to ne bi imali nikakvog faktičkog efekta zbog obustave protoka ljudi i robe između KiM i centralne Srbije.

Ističe da će Srbija nastaviti da odgovorno brine o zdravlju, bezbednosti i snabdevenosti svojih građana u južnoj pokrajini.

DODIK NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Hvala Srbiji na spremnosti da pomogne Republici Srpskoj i BiH!

- Nijedan naš građanin na KiM neće biti ni gladan, ni žedan, niti lišen zdravstvene nege. Srbija će to umeti da osigura. Nije važno kako - rekao je Ðurić.

Na KiM su zabeležena 33 slučaja korona virusa, ali nijedan na severu pokrajine, ni u srpskim enklavama.

(VIDEO) TREĆA ŽRTVA KORONAVIRUSA U SRBIJI! Vučić: Žena starosti 61 godinu preminula u bolnici Dragiša Mišović!

Zbog nestašice brašna i ostalih osnovnih životnih namirnica, Kancelarija za KiM pokrenula je akciju snabdevanja uprokos barijerama koje su i zvanično na snazi, piše "Politika".