26.03.2020.

23:03

Foto:

Vesti

AMERI SE NAJPRE REŠILI KURTIJA, PA "NAREDILI" PRIŠTINI DA UKINE TAKSE BEOGRADU! Šiptari počinju da kapiraju da im je inaćenje Vašingtonu brutalna greška!

"SAD stoje uz građane Kosova, pohvaljuju kontinuirane napore zdravstvenih stručnjaka i drugih koji rade uz veliki rizik na smanjenju širenja Kovid-19 na Kosovu i pozivaju kosovske lidere da poštuju kosovski ustav i vladavinu prava".

- Posvećeni smo radu sa bilo kojom vladom formiranom kroz ustavni proces - poručila su trojica diplomata.

Kad je reč o taksama ponavljau stav da one nanose štetu svim ljudima na Kosovu čime ometaju regionalnu saradnju u borbi protiv Kovid-19, uključujući odlaganje ulaska neophodne robe.

Istovremeno, trojica diplomata napomnju da nema tajnog plana o razmeni teritorija između Kosova i Srbije, kao što su neki spekulisali.

ŠIPTARI "LINČOVALI" AMBASADORA SAD KOSNETA! AMERI IM OVO NEĆE OPROSTITI, Priština će žestoko zažaliti zbog ponašanja Kurtijevih pristalica!

Specijalni izaslanik predsednika Ričard Grenel nikad nije video, ni razgovarao o takvom planu", navodi se u saopštenju

Američka vlada fokusira se na podršci nedavnim dogovorima o ponovonom uspostavljanju vazdušnih, železničkih i drumskih veza između Kosova i Srbije sa ciljem da se poboljša ekonomija i stvori ekonomski zamajac.

- Verujemo da će taj zamajac dati novu energiju procesu dijaloga koji će dovesti do uzajamnog priznanja - zaključuje se u zajedničkom saopštenju.